Чортківський цукровий завод купив 36-річний Андрій Веревський

Поділитися

Найбільший в Україні виробник соняшникової олії, компанія Kernel, Андрія Веревського домовилася про купівлю 71% акцій другого за величиною виробника цього продукту – Цукровий союз Укррос за $ 42 млн, пише газета КоммерсантЪ-Украина в статті Масло разбавили сахаром.

Як повідомляє видання з посиланням на експертів, завдяки такому придбанню Кернел вийшов у сегмент, в якому прибутковість порівнянна з масложировим бізнесом, диверсифікувавши напрямки діяльності.

Про купівлю 71% акцій Цукрового союзу Укррос компанія Кернел повідомила на Варшавській фондовій біржі.

За словами представників Кернел, вони зацікавлені у збереженні та розвитку напрямку виробництва цукру.

Боргове навантаження Укрросу становить $ 100 млн. Через нього компанія могла бути оцінена з дисконтом, вважає аналітик ІК BG Capital Дмитро Ушенко.

У свою чергу, віце-президент інвестбанківського департаменту ІК Dragon Capital Юрій Астахов вважає, що зважаючи на позиції Кернела і синергетичний ефект від угоди, в компанії буде можливість рефінансувати борг Укрросу за нижчими ставками.

Як зазначив директор компанії Інфеко Олексій Крутибич, купівля Укрросу холдингом Кернел значно ускладнить конкуренцію іншим виробникам цукру – об’єднавши земельні банки, компанія зможе збільшити частку власних буряків в обсязі переробки на заводах Укрросу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Kernel планує придбати російську компанію виробника соняшникової олії.

* * *

Кернел – найбільша в Україні агропромислова компанія, лідер ринку з виробництва та експорту соняшникової олії, експортер зернових культур, один з найбільших операторів з перевалки зерна та олії в порту. Володіє найбільшою мережею зернових елеваторів.

ВАТ Цукровий союз Укррос контролює 7 цукрових заводів, обробляє близько 100 тис. га землі. У минулому році компанія виробила 115 тис. т бурякового цукру і 59 тис. т тростинного. Дохід компанії за 9 місяців 2010 року склав $ 91,6 млн, прибуток – $ 13,1 млн.

Андрій Веревський, 36 років, посів 1057 місце з активами в $ 1,1 млрд у списку найбагатших людей планети за версією журналу Forbes.

Сфери діяльності – агропромисловість, self-made. Forbes вказав на те, що акції його агропромислового конгломерату Kernel Holding подорожчали вдвічі за останній рік. Також видання вказало на те, що Веревський змінив Блок Юлії Тимошенко на пропрезидентську партію Януковича, коли в Україні помінялася влада.

У рейтингу найбагатших в Україні людей журналу Корреспондент Веревський зайняв 13-те місце з активами у $ 987 млн.

Чому у Тернополі змінився клімат? (відеоверсія)

Кількість жертв стихії в Японії перевищила 24 тисячі осіб