Чим живе УНП в регіонах?

Поділитися

Сьогодні, 9 березня, на 5 каналі з 16:00 дивіться телемарафон за участі Української Народної Партії.

Протягом марафону відбудуться прямі включення з Києва, Донецька, Львова, Канева та Севастополя. Також в рамках марафону о 19:50 у прямому ефірі відбудеться культурологічна дискусія заступника голови УНП, письменника Володимира ШОВКОШИТНОГО з видавцем, публіцистом, письменником Дмитром КАПРАНОВИМ, а о 21:00 у прямому ефірі виступатиме лідер УНП Юрій КОСТЕНКО.

ПОГОЖЕВА назвала АЗАРОВА – реінкарнацією ХРУЩОВА

«Реінкарнацією Хрущова» назвала кандидат економічних наук, експерт з питань розвитку АПК, член Центрального Проводу Української народної партії Наталія ПОГОЖЕВА діяльність прем’єр-міністра України Миколи АЗАРОВА по «всюдисущому гречкосіянню». Так вона прокоментувала чисельні повідомлення-рапорти про збільшення посівів гречки у різних областях у 3-5 разів.

«Політика уряду АЗАРОВА дедалі більше нагадує політику ХРУЩОВА тільки тепер замість кукурудзи сіють гречку», – вважає Наталія ПОГОЖЕВА. Утім, вона застерігає, що «таке дежавю може закінчитися так само плачевно, як і при колишньому Генсекі – коли у «посткукурудзяні» роки бракувало пшениці».

«За радянською традицією в незалежній Україні також панує псевдоплановість, що є причиною регулярного «дефіциту», який намагаються долати «по-совковому»: збільшуючи кількість посівів без урахування ситуації на ринку у майбутньому», – наголошує представниця УНП.

Щоб змінити хрущовську політику, експерт рекомендує «звернутися до фахівців АПК, щоб вони пояснили, що таке продовольча безпека, як через фіскальні та податкові механізми не допускати різних коливань цін, як допомагати селу, щоб ринок наповнювався власною продукцією за помірною ціною».

УНП: “Сьогодні малий та середній бізнес душать за методами ШАРІКОВА”

“Сьогодні малий та середній бізнес душать за методами булгаківського ШАРІКОВА – до повного винищення”, – у цьому переконаний заступник голови Львівської обласної організації Української народної партії, підприємець Михайло БАЛЯС. Так політик прокоментував звернення представників підприємців Львівщини про посилений тиск податкових органів на малий та середній бізнес регіону.

На його думку, “якщо влада не змінить свого ставлення до малого та середнього бізнесу, на Україну чекає повний економічний колапс”. “Такий податковий тиск у вигляді необґрунтованих перевірок та збирання податків наперед призведе до того, що частина українських підприємців просто піде у тінь, тобто буде здійснювати свою комерційну діяльність поза законом або підприємці та їх найняті працівники поповнять частку безробітних”, – впевнений підприємець.

“У будь-якому підручнику з економіки можна знайти аргументоване підтвердження того, що малий та середній бізнес – основна економічної стабільності та благополуччя громадян”, – зауважив БАЛЯС, додавши, що “саме тому, розвинуті країни світу мають велику долю малого і середнього бізнесу в загальному обсязі валового внутрішнього продукту”. “Наприклад, Японія – 80%, а Китай – 60%”, – сказав заступник голови обласної УНП.

Проте, за його словами, “в Україні ця доля складає лише 15% у загальному внутрішньому валовому продукті”. “При цьому частка населення, яке займається малим та середнім бізнесом складає лише 24%, у той час як у тих же в Японії чи Китаї – 80%”, – сказав БАЛЯС.

“Не важко спрогнозувати, що станеться з державою, коли вона продовжить практику боротьби з четвертою, найбільш економічно активною, частиною населення, за методом ШАРІКОВА: “Душити, душити, душити”, – підсумував Михайло БАЛЯС.

ЛУГАНСЬК. УНП засуджує намагання ЄФРЕМОВА розколоти Україну

Обласна організація Української народної партії сприймає заяву народного депутата України, лідера фракції Партії регіонів О. ЄФРЕМОВА, зроблену ним днями у парламенті, як спробу розколоти Україну. «Питання про надання російській мові статусу регіональної мови, як і раніше, для Луганщини залишається актуальним, і це питання не закрите», – цитують ЄФРЕМОВА представники обласної організації.

“Заяви  про регіоналізацію російської мови на кшталт тієї, що днями зробив ЄФРЕМОВ, не мають ніякого відношення до захисту прав громадян інших національностей Луганщини, а призначені лише для витіснення української із сфери офіційного використання і, таким чином, повного зросійщення луганських міст та населених пунктів”, – переконані представники УНП.

Луганська обласна організація Української  народної партії впевнена, що подібні заяви є продовженням українофобської політики діючої влади і спробою повернути колоніальний статус Україні та українській мові. “Народні обранці від Луганщини вже продемонстрували свою повну нездатність у вирішенні дійсно існуючих в області проблем, а вкотре намагаються розколоти Україну, тримаючись за російську мову, як за рятувальну соломинку”, – наголосили представники Луганської УНП.

Лариса АБОЛОНЧИКОВА, Луганськ, (0642) 33-18-76

ЛУГАНСЬК. УНП радить регіоналам не робити гучних заяв, а краще забезпечити луганчан хлібом

Обласна організація Української народної партії радить представникам  правлячої партії не робити гучних заяв, котрі розколюють Україну чи то по мовному питанню, чи то по питанню героїзації вождів тоталітарного минулого, а, щонайменше, забезпечити мешканців Луганської області, які напередодні свята залишилися без хліба та продуктів першої необхідності.

“У неділю, 6 березня, через відсутність борошна у двох містах Луганської області – Ровеньки та Свердловськ – зупинилися хлібозаводи, і заводський хліб у продаж не надходив, проте приватні пекарні продавали свою продукцію по завищеній ціні – вартість батона, наприклад, складала від 5 до 7 гривень”, – повідомили в обласній УНП.

В УНП зауважили, що “все це призвело до паніки серед населення, адже раніше прем’єр-міністр України запевняв, що ціни на борошно не ростуть і в магазинах дефіциту даного продукту немає”. “Тож, – констатують представники УНП, – на мешканців шахтарських міст чекає не тільки безробіття, закриття шкіл та лікарень, а тепер ще й перебої з постачанням хліба”.

“Представникам партії влади легше говорити про статус російської мови, займатися популяризацією радянського минулого, намагатися зробити героїв з ЛЕНІНА і СТАЛІНА, аніж вирішувати реальні проблеми, в яких погрузла Луганщина”, – підсумували в УНП.

Лариса АБОЛОНЧИКОВА, Луганськ, (0642) 33-18-76

ВОЛИНЬ. УНП відстояла 300 тисяч гривень для освітян Рожищенського району

Фракція Української народної партії у Рожищенській районній раді відстояла 300 тисяч гривень для освітян, які хотіли спрямувати на незрозумілі потреби. Про це повідомили у прес-службі обласної організації УНП.

“Рожищенські вчителі отримують регламентовану законодавством винагородуза добросовісну працю у розмірі лише 10% від окладу, в інших районах її розмір складає 30-50%», – зазначив заступник голови Волинської УНП Анатолій РОМАНЮК.

Також за підтримки члена УНП, заступника голови Волинської асоціації фермерів та дрібних землевласників Руслана ХОМИЧА, фракція ініціювала звернення від імені районної ради до Кабінету Міністрів з низкою пропозицій щодо врегулювання правових та податкових відносин у сфері ведення особистих селянських та фермерських господарств.

Андрій ХВЕДЧАК, Луцьк, (0332)28-32-42

Колективне читання поезії Шевченка відбулося у Тернополі

Для 70 школярів села Жовтневе Тернопільського району фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели інформаційно-просвітницький захід «Світ професій»