Для 70 школярів села Жовтневе Тернопільського району фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості провели інформаційно-просвітницький захід «Світ професій»

Поділитися

Перший заступник директора ТМРЦЗ Галина Яворська розповіла учням про послуги, які надає державна служба зайнятості молоді. Особливий наголос зробила на профорієнтаційній роботі і закликала юнаків та дівчат не помилитися у виборі свого професійного майбутнього.

Надзвичайно приємним сюрпризом для спеціалістів центру зайнятості стало декламування учнями віршів про діяльність та напрямки роботи служби зайнятості. Порадувала й шкільна стінгазета на тему «Професії наших батьків», де діти відобразили виробничі процеси та умови праці на тих чи інших місцевих підприємствах. Цікавою була й виставка творчих робіт школярів, на яку вони представили композиції із штучних квітів, вишиванки, елементи декору. Кращими були визнані роботи учнів 6-го та 9-го класів. Саме їм було вручено почесні грамоти міськрайцентру зайнятості.

П’ятикласники та дев’ятикласники змагалися за звання найкращого кухаря. Заздалегідь були приготовлені кулінарні шедеври, смакові якості яких змогли оцінити члени компетентного журі. Перемогу здобули учні 7-го класу за торт «Казкова феєрія».

Підсумком заходу стало організоване спеціалістами ТМРЦЗ Галиною Приступою та Мар’яною Гайдуш обговорення із школярами проблеми вибору фаху, можливостей подальшого працевлаштування. Більшість з учнів пройшли тестування на визначення професійних нахилів.

Чим живе УНП в регіонах?

У тернопільському “Карітасі” відбудеться семінар для добрих людей