Екс-губернатор Тернопілля розповів усю правду про скандал з кислотою

Поділитися

Чиновник наголосив: “Я розумію, що всіх цікавить моє особисте життя, але до питання про злочин воно не має ніякого відношення”.

Заступник губернатора Київської області Юрій Чижмар, якого облили кислотою, заявив, що його особисте життя до злочину не має ніякого відношення, повідомляє тсн

Як відомо, 23 лютого керівництво ГУВС Києва оголосило, що замовником замаху на Чижмаря, в результаті якого чиновник був облитий соляною кислотою, визнаний капітан міліції Назар Фесун, виконавець – Дмитро Котов, затриманий правоохоронцями. За словами самого Чижмаря, він ніколи не чув цих прізвищ та імен.

“Звідки ці люди? Ну гаразд – виконавець, але замовник повинен бути хоч якось пов’язаний з жертвою. А я ніколи раніше про нього не чув”, – зазначив заступник губернатора.

За словами Чижмаря, з дівчиною на ім’я Олександра він і справді давно знайомий (а через неї – нібито з Назаром Фесуном), але про існування цього хлопця чиновник дізнався “лише днями з Інтернету”. “Мені, як юристу важко повірити, що людина, яка мене не знала і ніколи не бачила, відчуває до мене стільки ненависті”, – додав Чижмар.

Водночас коментуючи чутки про історію з абортом, через якого Фесун нібито і мстив, Чижмар заявив: “Це взагалі неправда … Я розумію, що всіх цікавить моє особисте життя, але до питання про злочин воно не має ніякого відношення. Звідки журналісти дізнаються, що підозрюваний говорив на допиті? Хто порушує таємницю слідства? Міліції це байдуже. Значить, їх влаштовує цей “злив”! Значить, правоохоронці заздалегідь готують суспільство до найбільш правильної версії! Мене взагалі дивує поведінка міліції”.

За словами Чижмаря, 17 лютого не було ще затриманого і його свідчень, але міліція вже озвучувала версії, описувала зовнішність виконавця. “А через два дні затримали виконавця, в якого вдома знайшли кислоту і мою фотографію. Вперше чую про злочинця, який після нападу тримає у себе всі докази. Мовляв, ловіть мене, ловіть! А історія з цим міліціонером? Він нібито півроку готував злочин, але вже на другий день після його виконання у нього раптом прокинулася совість. Спочатку він звільнився, потім написав явку з повинною”, – додав заступник губернатора Київщини.

“Не виключаю, що капітана могли підставити, напоумити або змусити. Він же плутається у своїх свідченнях. Спочатку каже, що сам все придумав, потім – що ідею з кислотою йому підсунув начальник. Думаю, хтось просто хоче мене дискредитувати. І версія з особистою помстою – найуспішніша зброя. Якщо напад готувався півроку, то злочинець планував як замах на мене, так і те, як надати цій справі громадський резонанс”, – наголосив Чижмар.

Разом з тим він зазначив: “У мене багато ворогів ще з часів роботи губернатором Тернопільської області. Зокрема, у мене був конфлікт з керівництвом місцевого УМВС, яке викрили у відмиванні ДАІ державних коштів, здійсненні незаконних платежів за техогляди на кілька мільйонів гривень, використанні в службових цілях краденого автомобіля, у приховуванні факту розшуку родича одного з керівників тернопільської міліції, який мирно проживав на території області та отримував закордонний паспорт для виїзду, перебуваючи у міжнародному розшуку за вбивство двох людей. Були інші подібні злочини, про які я інформував керівництво міністерства. Фігурантам цих справ замах на мене тільки на руку”, – розповів заступник губернатора Київщини.

Нагадаємо, заступник губернатора Київщини Юрія Чижмаря облили кислотою увечері 16 лютого. Чиновник все ще проходить курс лікування в опіковому центрі.

У тернопільському таксі

Учні зіграли в “Час професіонала”