Firefox 4 завантажили втричі більше разів, ніж Internet Exlorer 9

Поділитися

Компанії Mozilla та Microsoft опублікували дані щодо кількості завантажень своїх браузерів, Firefox 4 i Internet Explorer 9 за першу добу після релізу.

Фінальну версію Internet Explorer 9, яка вийшла 14 березня, за перші 24 години було завантажено 2,3 мільйони разів, повідомляється в блозі Windows. Серед ключових особливостей браузера – функція закріплених сайтів та jump lists, які перетворюють сайти в додатки на панелі завдань у Windows 7; покращена швидкодія та безпека від зовнішніх загроз, підтримка сучасних веб-стандартів та багато іншого. Перша бета-версія Internet Explorer 9 вийшла у вересні 2010 року і стала найпопулярнішою для Microsoft – її було завантажено понад 40 млн разів.

Кількість завантажень Firefox 4, який вийшов 22 березня, становила 7,1 мільйонів разів, що втричі більше, ніж браузер Microsoft. Новий браузер Mozilla найбільше завантажували в США, Німеччині та Росії – по 1,5 млн, 630 тис. та 313 тис. завантажень відповідно. Згідно статистики Statcounter, частка Firefox 4 на ринку браузерів за першу добу виросла до 1,95%. Internet Explorer 9 за тиждень зібрав 0,87%. Щоправда, цього року Mozilla не така успішна, як у 2008 – тоді Firefox 3 було завантажено понад 8 мільйонів разів всього за одну добу.

На сайті http://glow.mozilla.org можна побачити статистику завантажень Firefox 4 у всьому світі. Зокрема, за перші дві доби українці завантажили браузер понад 130 тис. разів.

Здоров’я – особиста відповідальність кожного. Що необхідно знати про туберкульоз?

Що побачить малеча у квітні в Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки