Губернатор Тернопільщини хоче “десь знайти” 18 мільйонів гривень на “святкування 800 річчя Збаража”

Поділитися

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян провів нараду з питань підготовки відзначення 800 – річчя міста Збараж.

У старовинному Збаразькому замку зібралися представники влади бізнесу та громадськості, щоб обговорити ряд організаційних питань, пов’язаних з ювілеєм міста, – повідомляє сайт ОДА.

Як наголосив голова ОДА, відзначення річниці планується провести восени цього року.

«Даний ювілей, важливий не лише для Тернопільщини, а й для всієї України, — каже Валентин Хоптян. – Планується, що участь у святі візьмуть гості з України та інших держав, тому мусимо належним чином підготуватися. Не чекаємо поки надійдуть фінансові ресурси, а приступаємо до роботи вже сьогодні»,- зазначив самовпевнено губернатор.

Страшні часи очікують підприємців Збаразького та сусідніх районів. Люди ще не відійшли від збиткування влади з телевізорами, а тут салюти подавай до 800-річчя.

Зробити ж потрібно чимало. В рамках підготовки до ювілею планується продовжити реконструкцію комплексу пам’яток монастиря Бернардинів у Збаражі, Збаразького замку, провести ремонтні роботи храму св. Онуфрія на горі Монастирок, добудувати готель біля замку, створити музей історії Збаража, відремонтувати приміщення місцевих шкіл, окремих корпусів центральної районної лікарні, видати книгу та викарбувати ювілейну монету.

Крім того, плануються й видовищні заходи за участю Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського, проведення міжрегіонального фестивалю козацької та української народної пісні, фестивалю «Облога 2011», мистецького пленеру на базі заповідника та екологічної експедиції, тощо.

Загалом вартість підготовчих робіт до відзначення 800-річчя Збаража становить близько 47 млн. грн., з яких 29 млн. грн. планується отримати з держбюджету.

Збараж очолив грузин

Що видивлялись грузини в Тернополі?