Як у Бучачі та Чорткові безробітним допомагають

Поділитися

У Чортківському та Бучацькому районних центрах зайнятості тренери консалтингової фірми ТзОВ «Андар Сервіс» провели для безробітних громадян тренінги-семінари «Я це можу!», «Сучасний підхід до пошуку роботи» та «Як стати успішним».

Так, учасники тренінгу “Я це можу!” дізнались про те, що успіх будь-якої справи залежить від мотивів того, хто її здійснює, уміння ставити цілі та їх досягати. Кожна людина від природи має здібності, треба лише навчитися їх адекватно оцінювати та реалізовувати.

Метою тренінгу “Сучасний підхід до пошуку роботи” було визначити, яке місце людина надає роботі в своєму житті та розробити індивідуальний план пошуку роботи з урахуванням власних потреб. Під час занять безробітні обговорювали сучасні методи пошуку роботи, вчилися складати резюме, обговорювали стресові інтерв’ю та знаходили шляхи подолання неприємних ситуацій під час співбесід з роботодавцем тощо.

– Такі психологічні уроки допоможуть слухачам зорієнтуватися на ринку праці, активізувати свої зусилля та швидше знайти роботу, – зазначила провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Чортківського РЦЗ Тетяна Єрмолаєва.

А от під час тренінгу «Як стати успішним», що відбувся у Бучацькому РЦЗ, безробітні взяли участь у дискусії щодо того, які якості притаманні успішній людині, визначили власні критерії успішності та свої здібності, інтереси та ресурси, необхідні для постановки життєвих цілей та вдалого працевлаштування. Учасники заходу також пройшли тестування на схильність до тієї чи іншої професійної діяльності.

Тренер консалтингової фірми Людмила Марків розповіла бучаччанам про критерії успішності, техніку грамотного спілкування, комунікативну компетенцію. Вона зазначила: «Людина повинна вміти реалізувати те, про що вона мріє. Для цього кожен, хто хоче бути успішним, має усвідомлювати свої вчинки та їхні наслідки, планувати своє життя відповідно до поставлений цілей, залучати та вірно розподіляти необхідні ресурси, управляти своїм часом».

На завершення тренінгів усі безробітні отримали відповідні сертифікати.

Тернопільський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації Демократичний Альянс інформує: стартувала всеукраїнська інтернет-мережа “Про ОСББ”

100 днів роботи Сергія Надала та “Свободи” у Тернополі (відео)