Кожний масив у Тернополі графітчики розмалюють у інший колір

Поділитися

28 березня міський голова Тернополя Сергій Надал, керівники ЖЕКів та комунальних служб міста здійснили об’їзд для перевірки стану житлово-комунального господарства міста. Така виїзна нарада проводилася вперше, проте, за словами міського голови, відтепер таку перевірку планують проводити щонайменше раз на два місяці. Серед найпоширеніших проблем, з якими стикаються тернопільські ЖЕКи, відзначили, так звану, проблему нічийних територій. Зараз така ситуація склалася на вул.Братів Бойчуків, 15, де два приватні ЖЕКи не змогли поділити територію, в результаті чого невідомо, хто відповідальний за наявність ями посеред вулиці, повідомляє сайт міської ради.

Також багато труднощів виникає із зеленими зонами біля будинків. Через те, що проїзди між будинками недостатньо широкі, багато мешканців паркуються на території дитячих майданчиків. Окремо міський голова відзначив велику кількість будівель та парканів, які не фарбуються і перетворюють загальний вигляд міста у суцільний сірий колір. Тому виникла ідея розмалювати ці об’єкти якісними графіті. Для того, щоб це не перетворювалося у бездумне малювання, планують провести конкурс з грошовою винагородою. За задумом, кожен мікрорайон Тернополя матиме свій стиль.

Підсумовуючи виїзну нараду міський голова зазначив:

“Сьогодні ми вперше здійснили об’їзд проблемних територій нашого міста. Ми бачимо які проблеми є пріоритетними і повинні їх вирішувати спільно з комунальними службами Тернополя. Відтепер регулярно ми будемо робити такі виїзні наради”.

Що видивлялись грузини в Тернополі?

16-17 квітня до Тернополя завітає глава УГКЦ