Лідера ВО ”Тризуб” засудили на 4 місяці

Поділитися

Суд у Івано-Франківській області засудив до чотирьох місяців ув’язнення провідника націоналістичної організації ВО “Тризуб” Андрія Стемпіцького.

Пана Стемпіцького, якого було затримано у січні, засудили за незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї.

Під час затримання в автомобілі пана Стемпіцького, за повідомленнями, було виявлено пістолет “Зоракі”.

Засоби інформації цитують адвоката пана Стемпіцького, який каже, що той придбав зброю для самозахисту, “бо були випадки погроз його сім’ї. Він не знав, що це вогнепальна зброя, за яку є кримінальна відповідальність. А думав насправді, що це пістолет з газовими патронами”.

Вирок суду можна оскаржити впродовж 15 днів, повідомляє ВВС

На сайті ВО “Тризуб” вирок суду називають “розправою над українським націоналістом”.

У заяві на сайті ВО “Тризуб” мовиться, що після затримання пана Стемпіцького намагалися звинуватити в здійсненні різноманітних злочинів, включно з тероризмом і спробою замаху на президента Януковича.

Після арешту пана Стемпіцького керівник Івано-Франківської області дякував міліції за затримання озброєних людей і сказав, що через ті події було змінено маршрут президента Януковича, який перебував тоді в області. Клацнути Читати подробиці

За даними ВО “Тризуб”, наразі міліція утримує 15 членів організації, включно з кількома затриманими, які перебувають у запорізькому СІЗО за звинуваченням у знищенні пам’ятника Сталіну, що вони заперечують. Клацнути Читати подробиці

У Тернополі влада хоче “підім’яти” банки

Їжа подорожчає ще на 50%