Майже 1600 підприємств Тернопільщини виплачують заробітну плату нижче мінімального рівня

Поділитися

Із початку року в Тернопільській області у 5 разів збільшилась кількість випадків виявлення неоформлених працівників, у порівнянні з аналогічним періодом 2010. Найбільше їх знаходять у сферах торгівлі, громадського харчування, виробництва та перевезення, – кажуть податківці.

Володимир Гузенков, начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в області: «З початку року працівниками податкової служби області було проведено 669 перевірок, в ході яких було перевірено 905 суб’єктів господарської діяльності. У ході таких перевірок було встановлено такі негативні факти, як необліковані наймані працівники – 1040 осіб».

Досить часто тіньова зайнятість тісно переплітається із забороненою діяльністю, серед яких – гральний бізнес, зазначають податківці.

Олег Дяків, заступник начальника управління податкової міліції ДПА в області: «Встановлено 4 такі факти в різних районах нашої області. За наслідками перевірок вилучено 52 одиниці обладнання. Сума складає приблизно 238 тисяч гривень. По двох матеріалах порушено кримінальні справи».

За словами податківців, на території Тернопільської області й надалі зустрічаються випадки виплати зарплати нижче мінімального рівня. Таких підприємств на Тернопільщині нарахували більше 1,5 тисячі.

ІНТБ

Порно-бізнес по-тернопільськи

Духовний авторитет Тернополя був засуджений на 13 років!