Порно-бізнес по-тернопільськи

Поділитися

Чого тільки не зустрінеш у світовій павутині. Її легкодоступність найбільше хвилюють викликає батьків, котрі прагнуть будь-що відгородити своїх чад від «полунички».

А до забороненого плоду потяг завжди сильніший. Саме на такому вирішив заробляти гроші 28-річний тернополянин. Молодий чоловік створював порнографічні сайти і розміщував їх в Інтернеті. Такою діяльністю зацікавилися тернопільські оперативники. Незабаром любителя тиражування «полунички» міліціонери затримали, повідомляє http://nter.net.ua

Як розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в Тернопільській області, Георгій Кондратюк, чоловік зайнявся порнопромислом декілька місяців тому. Для створення сайтів матеріали брав із закордонних порталів та уривків з порнофільмів із власної колекції. Тисячі користувачів вільно заходили на новостворені Інтернет-сторінки і в режимі on-line переглядали «полуничку». Знаючи, що сайти порнографічного характеру є популярними серед молоді, умілець вирішив заробляти на цьому – розміщував на сайтах банерну рекламу. За кожне відвідування сайту рекламодавець оплачував власнику сайту певну суму віртуальних грошей через платіжну систему web-money, яку згодом тернополянин через банківські установи переводив у готівку та використовував для власних потреб. За попередньою інформацією, суми заробітків досягали чотирьохзначних цифр у іноземній валюті.

Під час проведення обшуку у підозрюваного в кіберзлочинах міліціонери вилучили комп’ютерну техніку, з допомогою якої створювалися порносайти, програмне забезпечення, диски із забороненою відеопродукцією. Вилучені матеріали носять ознаки порнографії, що підтверджують висновки комп’ютерно-технічної експертизи. Зараз правоохоронці перевіряють, чи не було там дитячої порнографії.

Чоловік має непогану технічну освіту, одружений, виховує півторарічну доньку. Здавалося б, мав би розуміти, що за поширення такої продукції доведеться відповісти згідно закону. Щодо тернополянина слідчі обласного управління внутрішніх справ порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 301 Кримінального кодексу України. До слова, за подібне законодавець передбачив суворе покарання – обмеження волі на термін до п’яти років.

Як тернопільським політикам зробити ефективний старт кампанії на мажоритарному окрузі?

Майже 1600 підприємств Тернопільщини виплачують заробітну плату нижче мінімального рівня