Мер Тернополя збудує в місті дві ГЕС та три тротуари з підігрівом

Поділитися

Діючий міський голова використовує напрацювання попередника. Про намір збудувати в Тернополі гідроелектростанцію мер міста повідомив під час підписання програми співробітництва з Технічним університетом. Певні розробки в цьому напрямку вже є, каже Сергій Надал. Залишилося тільки знайти кошти.

За словами директора науково-виробничого інституту перспективних технологій Григорія Химича, гідроелектростанцій має бути дві: одна мікрогідроелектростанція в парку «Топільче» та інша – міні-ГЕС на дамбі Тернопільського ставу. Проект по першій ГЕС уже виконаний.

Григорій Химич: «Потужність мікро-ГЕС сягатиме 5 кіловат. Міні-ГЕС вироблятиме електроенергію потужністю до 300 кіловат. Це досить велика потужність, завдяки якій може нормально працювати громадський заклад, і частково можна освітити сам парк «Топільче»».

Проте гідроелектростанція – не єдине, що хоче запровадити міська рада спільно з технічним університетом. Проектанти планують перевести громадський транспорт Тернополя на карткову систему проїзду, створити бібліотеку з електронною базою даних, відкрити україно-французький ліцей, підвести WiFi-зони в місті до Чемпіонату Євро-2012 та ще багато чого незвичного.

Не забув міський голова і про свою передвиборчу обіцянку. Перші три тротуари з підігрівом у Тернополі обіцяють встановити ще цього року. Залишилося тільки відшукати не надто дорогі вітчизняні технології, каже Сергій Надал.

ІНТБ

Тернопільське управління СБУ не дало розкрасти землі на 100 мільйонів євро

Сплатили майже 200 тисяч за неіснуючі приміщення для сміття