На 6 мільйонів гривень обдурив людей забудовник з Тернополя

Поділитися

Приблизно 6 мільйонів гривень перерахував на рахунок нелегальної фірми будівельник з Тернополя. Люди вкладали гроші у 9-поверхівку в Хмельницькому. Фінанси нараховувалися на баланс львівської фірми, яка будівельних робіт не здійснювала, – розповідає старший слідчий особливо важливих справ слідчого відділу податкової міліції ДПА в області Петро Цимбалюк.

Петро Цимбалюк: «Фіктивна фірма ніяких монтажно-будівельних робіт не проводила, оскільки у своєму розпорядженні не мала ані транспорту, ані працівників. Будівельні роботи даною фірмою проведені власними силами».

Фіктивні документи щодо проведених львівською фірмою робіт будівельник використовував при укладенні бухгалтерії. І, як результат, – держава недоотримала від нього через ці махінації близько 2 мільйонів гривень. Директора підприємства звинувачують в ухиленні від сплати податків та підробленні документів.

Петро Цимбалюк: «На даний час кримінальна справа направлена до суду. Санкція частини 3 статті 212 Кримінального кодексу України «Ухилення від сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів» передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна».

Випадки нелегальних будівництв, кажуть у податковій міліції області, на Тернопільщині непоодинокі. Проте податківцям виявляти порушення зараз легше, адже при оформленні документів на будівництво обов’язково потрібно зазначати субпідрядника, повідомляє ІНТБ

Другий рік президентства для Януковича буде важчим за перший

Гральний бізнес і надалі діє в Тернополі