На Тернопільщині за чотири роки у всіх школах буде 4G-інтернет

Поділитися

Міністр освіти, науки, молоді та спорту України, Дмитро Табачник, пообіцяв за чотири роки підключити усі школи України до швидкісного 4G-інтернету та запустити дистанційне навчання.

Про свої плани він розповів, виступаючи перед студентами та викладачами в Полтаві. За словами Табачника, «тоді ми не будемо знати, що таке карантин, що таке зупинка занять — кожна дитина зможе працювати на відстані». Відповідні нововведення планується запустити в рамках вже існуючого проекту «Відкритий світ». Скільки саме буде витрачено на впровадження швидкісного інтернету в школах України, та де влада візьме гроші на це, не повідомляється.

На думку міністра, з впровадженням такої програми якість освіти повинна вирости не лише в містах, а і в сільських населених пунктах.

В жовтні 2010 року Міжнародний телекомунікаційний союз офіційно відніс до категорії 4G лише два типи підключень – LTE-Advanced та Wireless-MAN-advanced. Не зважаючи на це, деякі українські провайдери доступу до інтернету продовжують вести рекламні кампанії з вживанням позначки 4G, хоча насправді не надають таких послуг.

Як розповів watcher.com.ua Юрій Новоставський, блогер та експерт з телекомунікацій, у світі на даний момент ще не існує жодного 4G-провайдера, оскільки специфікація цих технологій буде створена лише наступного року. Тому, згідно з даними програми Відкритий світ, здійснити плани Табачника можуть на основі технології Wimax від Freshtel.

Кінотеатр сімейного відпочинку „Перемога” запрошує

Партію Кириленка просять звільнити приміщення