Найсексуальніші поетеси Тернополя читатимуть власні вірші

Поділитися

24 березня 2011 року о 15 год у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбудуться поетичні читання «Поезія молодих», присвячені Всесвітньому дню поезії.

Всесвітній день поезії відзначається щороку 21 березня. Його встановлено делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Перше святкування відбулося 2000 року в Парижі, де знаходиться штаб-квартира організації. Заходи з нагоди цієї дати здійснюються і в Україні. У 2004 році її внесено у відривний «Український народний календар».

У нашій бібліотеці другий рік поспіль проводяться поетичні читання. Шанувальники віршованого слова матимуть можливість насолодитися поезією юних авторів у променях сонця, весни та любові… Свої творіння презентуватимуть три талановитих поетеси-тернополянки: Наталя Лазука, Олеся Гудима та Зоряна Биндас. Сподіваємося, що ця зустріч подарує Вам світлий мікст людських почуттів…

Наталя Лазука народилася 21 січня 1978 року в с. Ромашівці Чортківського району. Згодом із сім’єю переїхала в с. Ридодуби. Освіту здобула в Косівській школі та на історичному факультеті Тернопільського державного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Свою трудову діяльність розпочала на обласному радіо, згодом працювала в газеті «Подільське слово». З 2008 року — на обласному телебаченні (ТТБ). Ведуча програм «Долі людські», «Ранок з ТТБ», «Абетка гурмана». У 2002 році видала збірку поезій «Танець квітки».

Олеся Гудима народилася 10 травня 1980 року в м. Тернополі. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. Дописувала до місцевих періодичних видань: «Нової Тернопільської газети» та «20 хвилин». Живописом займається з 2007 року. Мала авторські виставки в арт-клубі «Коза» (2009), приватній арт-галереї (2010) і Міжнародному мистецькому салоні «Золота «ЗУЗА» (м. Рівне). Готує до друку збірку поезій «Сновида», яку ілюструє сама.

Зоряна Биндас народилася 10 лютого 1985 року в с. Великих Гаях Тернопільського району. Закінчила факультет «Комп’ютерних інформаційних технологій» Тернопільської академії народного господарства (тепер — Тернопільський національний економічний університет). Працювала рекламним менеджером, потім — журналістом. Зараз — програмний директор радіостанції «Ух-радіо» та головний редактор інтернет-газети «Погляд». Засновник літературного роз’єднання «ЛітТер». Автор віршів та оповідань.

Що завтра “порішає” виконком Тернопільської міської ради

Відкритий Тернопільський конкурс учнівської молоді з інформаційних технологій «БАЙТ»