Нам 4 роки

Поділитися

Сьогодні, 29 березня 2011 року, наше видання святкує 4-річчя

4 роки тому я був одним з авторів, хто допомагав творити «Про все». Не хотілось залишати журналістику, хоч і працював у прес-службі обласної ради.

Пам’ятаю, як в управлінні юстиції сказали, що згідно чинного законодавства, інтернету у нас не має. Тому й не може бути інтернет-газети. Мовляв, робіть на папері. Але засновники сайту не мали достатньо фінансових ресурсів. Окрім того, паперових видань в Тернополі було і є, перепрошую, як гною.

Але попри все, «Про все» жила й творила всі ці роки. Щось оригінальне, нове. Часом скандальне. До сайту приходило чимало цікавих людей. Дописували на портал із Норвегії, Італії, Португалії, США. Сьогодні є чимало авторів, які присилають свої повідомлення. Особисто мені запам’ятався науковець-астроном з Івано-Франківська Іван Климишин, який роздумує про формулу Бога. Нестандартно писав з Луганська колишній «свободівець» Дмитро Снігєрьов. Набирають обертів автори блогів на «Про все».

Звичайно, що за ці роки чимало у « Про все» змінилось. Один із редакторів виїхав закордон, інший пішов, щоб нині робити свій, не менш цікавий проект. Календар відраховує свій відлік і сайт «Про все» розвивається. Живе життям всіх тернополян.

Сьогодні маю честь очолювати цей інтернет-ресурс. Ми оновили дизайн. Концепцію не чіпали. Як зайняли свою нішу, так і працюємо. Правда, сьогодні уже в інтернет-просторі є чимало цікавих тернопільських сайтів. Але це й на краще. Хтось каже, конкуренція. Хтось про «моральні маячки» веде мову. Для мене ж повноцінні тернопільські інтернет-сайти – цеглинки на будові громадянського суспільства.

На завершення, хочу подякувати усім журналістам, блогерам, дописувачам та просто коментаторам, хто допомагає творити «Про все». І за підказки, і за критику, і за допомогу.

З повагою Борис Машлянка, головний редактор тернопільської Інтернет-газети «Про все»

На Тернопільщині зросте самогоноваріння

Заслужено став заслуженим