«Однобокість» Збаразької преси….

Поділитися

«Народне слово» – це газета Збаразької районної ради, Райдержадміністрації, трудового колективу та громади міста. Газета – це четверта влада, і по своєму впливає на людей і доносить до них певну інформацію. Усім відома політична ситуація у м. Збараж і у вищевказаній газеті, на жаль, односторонньо висвітлюються ті чи інші політичні перипетії. Попереднє керівництво висвітлювало події з високим професіоналізмом і об’єктивністю у ставленні до усіх політичних партій, не надаючи власної прихильності чи то до міської коаліції, чи то до опозиції.

При новому керівництві події у місті, зокрема сесійні засідання, описуються з прихильністю до пана мера, тобто односторонньо, вказуючи на усі недоліки роботи депутатів, і не бачачи недоліків у роботі пана мера. Дотримуючись журналістської етики, не хочу нікого образити, про те в мене виникає питання, чому моя стаття про звітність депутатів (яку я, особисто занесла до редакції 14 березня 2011 року, і залишила працівникам редакції, тому що нового керівництва на місті не було) не була опублікована у районці? У кожного є своя думка, погляди і факти, і те, що я не входжу у лави прихильників тієї чи іншої політично партії, не означає, що мої переконання не мають права бути висловленні. У поданій статті немає нічого неправдивого, просто були описані події 12 березня 2011 року, які відбувалися на Майдані І. Франка, та питання які висвітлювали депутати. Про захисників пана мера, також було написано. Мої статті неодноразово публікувались у газеті, щоправда вони не стосувались політичного життя міста.

У газеті з номера в номер публікується точка зору, депутата міської ради від організації КУН Петра Напованця, на те, які депутати теперішнього скликання підлі, фальшиві та безвідповідальні (газета № 12 від18 березня 2011року). Проте, дещо дивно було бачити опубліковану відповідь на висловлення П. Напованця, у районній газеті депутатів ВО «Свободи», де вони чітко, по пунктах роз’яснили громаді і особисто пану Напованцю про свої дії, та  наміри, і вони не «розписувались» за усю громаду міста. (Газета № 13 від 25 березня 2011).

У цьому ж номері (№ 13 від 25 березня 2011 року) опубліковано депутатське розслідування п. Петра Напованця «Чи крав мер Збаража, насправді, світло? Чи безсоромно брехали і продавали людську совість і душу інші? Чи причиною всьому-халатність одних і звіряча злоба інших?». Щиро вдячні, за інформацію про статки пана мера, бо ж не всі знали скільки їх є, і де саме вони знаходяться. Так, містом облетіла листівка «Свободи» про те, що міський голова крав світло, але ж така інформація була подана і в інших ЗМІ. Серед більшості депутатів є юристи, і вони знають, що за не правдиву інформацію вони будуть відповідати перед законом, громадою, та міським головою особисто.

При дотриманні журналістської етики, події повинні висвітлюватись не однобоко, а з правдивими фактами, бути незалежними, але при цьому мати моральні цінності. Депутати також не без недоліків, але вони працюють чесно, відкрито перед громадою яка їх обрала, і про їхню звітність в районці не було ні слова. Можливо і не було б цих листівок, якби районна преса не висвітлювала тільки,  те що вигідно деяким депутатам, прихильникам міського голови, а й усі точки зору, усіх бажаючих висловити своє бачення, зокрема жителів міста.

Рухівці Тернопільщини вшанували день пам’яті, 12-у річницю з дня загибелі Героя України, першого голови Народного Руху України В’ячеслава Чорновола

Взломи державних сайтів України в 2001-2011 роках