Орест Муц “розписався” за всю Галичину, хоча навіть у Тернополі його підтримують в межах статистичної похибки

Поділитися

Під час сьогоднішнього виступу в парламенті народний депутат України, член фракції Партії регіонів, голова Тернопільської облорганізації Партії регіонів Орест Муц звернув увагу на наступне:

«У цьогорічному зверненні з нагоди Всесвітнього дня прав споживача Президент України Віктор Янукович відзначив, що захист прав споживачів є фундаментальною ознакою демократичного суспільства і одним з пріоритетних напрямів політики Української держави.

Водночас Глава держави наголошує на надзвичайно важливому аспекті – „недопущенні на ринок товарів, що не відповідають споживчим стандартам”.
На жаль, порушення прав споживачів – проблема, з якою найчастіше стикаються українці у повсякденному житті.

Аналіз роботи територіальних управлінь у справах захисту прав споживачів показує: у 2010 році в Україні було перевірено понад 45 тисяч суб’єктів господарювання  і виявлено понад 230 тисяч порушень, що становить 87%  від перевіреної кількості.

Причому, проблеми порушення прав споживачів однаково актуальні для всіх регіонів України.

Так,  у Тернопільській області питома вага виявлених порушень становила 93 %, у Львівській – 87, в Івано-Франківській – 81.
Проте, на Галичині за попередні     роки державний нагляд за дотриманням прав споживачів набув значної антисоціальної та кримінально-корупційної спрямованості.

Наприклад, керівник державного підприємства «Тернопільстандартметрологія» входив до кримінального угруповання «Аракс», яке діяло на теренах Західної України. У той же час його теперішній перший заступник та нині діючий начальник обласного управління захисту прав споживачів були на службі в органах внутрішніх справ.

Таким чином попередня влада перетворила органи державного контролю за дотриманням захисту прав споживачів на притулок для колишніх бандитів та корумпованих міліціонерів.

І це ще одне – дуже красномовне підтвердження необхідності здійснення кадрових та соціально-економічних реформ Президента.

„Ці реформи – не одноразова акція і не гра в популізм. Це той шлях, з якого Україна вже не зверне”,  – стверджує Глава держави.

Саме реформи дадуть можливість Галичині не тільки поставити на перше місце задоволення потреб споживачів,  а й стати справжнім барометром демократії – зразком для інших регіонів України».

Тернопільським нумізматам на замітку: які монети будуть введені в обіг в квітні-травні цього року

Головний ріелтор Тернопільської області Анатолій Венгринович заявив, що ринок нерухомості «ожив»