Перспективи мажоритарних виборів на Тернопільщині

Поділитися

16 березня 2011 року представники Тернопільської “Свободи” взяли участь у засіданні круглого столу на тему: “Перспективи мажоритарних виборів на Тернопільщині”. Учасники заходу проаналізували жовтневі вибори 2010 року та обговорили парламентські вибори, котрі мають відбутися в 2012 році, повідомила “Про все” прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Під час круглого столу були озвучені результати соціологічного опитування, яке проводилось з 15 по 28 лютого у 17 районах Тернопільської області та місті Тернополі. Загалом було опитано 1800 чоловік по 100 чоловік у кожному районі та місті Тернополі. Головним об’єктом дослідження було ставлення мешканців Тернопільщини до реформування виборчої системи. Стосовно ідеї повернення до змішаної системи виборів позитивно поставились 44% населення. Прихильників пропорційної системи залишилось 10%, а 23% тернополян підтримали повернення до мажоритарних виборів. Проте, були люди котрі не визначились із своїм ставленням до виборчої системи. Вони становлять 12% мешканців Тернопільської області.

Також під час опитування вивчалося ставлення виборців до потенційних кандидатів по мажоритарних округах. 68% опитаних вважає, що кандидатом в депутати до Верховної Ради України від їхнього мажоритарного округу повинна бути людина, яка проживає на території округу. Ще 22% допускає, що таким кандидатом може бути людина, котра є вихідцем з району, який входить до виборчого округу. Для 37% виборців принциповим є приналежність кандидата до певної партії. 24% мешканцям Тернопільщини партійна приналежність депутатів не грає жодного значення, вони надають перевагу людським і професійним якостям кандидата.

Під час круглого столу виступив голова Тернопільської міської організації ВО “Свобода” Михайло Головко, який у своєму виступі зазначив:

“В мене виникає великий сумнів: а чи відбудуться вибори в 2012 році взагалі, адже сьогоднішня влада не зважає на закони. Вони ставлять головною метою лише наживу. Влада готова продати і знищити все, лиш би залишитися в своїх кріслах. Не виключаю, що їм знову забагнеться перенести вибори вже з 2012 року на 2015, щоб вони відбувалися разом із президентськими і таким чином реалізувати план з остаточної узурпації влади. Тому в 2012 році нас можуть очікувати не вибори, а революція, але не така, як була – з пісеньками і танцями, а така, що остаточно очистить Україну від ворогів, від окупації і приведе до влади відповідальних людей, які ставлять за мету служіння українському народу і своїй Батьківщині.”

З 21 по 26 березня 2011 року у Тернополі відбудеться IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з німецької та французької мов

Де в Тернополі можна зробити професійне УЗД