Під час зустрічі керівника обласної міліції з жителями Козівського району місцевим дільничним вручили комп’ютерну техніку

Поділитися

Днями керівник тернопільської обласної міліції Федір Бортняк побував на декількох заходах, організованих у Козівському районі. Він, зокрема, зустрівся із громадою селища Козлів, провів там, а також у районному центрі прийоми громадян, відповів на запитання читачів місцевої газети «Вільне слово» під час «прямого контактного телефону».
Перше, що зробив очільник обласної міліції, – ознайомився з умовами, в яких працюють дільничні інспектори. У пункті охорони громадського порядку в селищі Козлів керівник звернув увагу на недостатню забезпеченість правоохоронців необхідною технікою. Місцеві дільничні обслуговують жителів селища та навколишніх сіл, розташованих за три десятки кілометрів від райцентру. Люди хочуть оперативно отримувати допомогу і правоохоронці мають бути озброєні усім необхідним. Цього дня дільничні отримали в подарунок нову комп’ютерну техніку та інше обладнання. Керівництво райвідділу за підтримки обласного управління виділило для цього підрозділу автомобіль.
Із завдань, які нині стоять перед правоохоронцями області, розпочав свою зустріч генерал-майор міліції Федір Бортняк із громадою селища. Він розповів присутнім про розкриття резонансних злочинів, зокрема, викриті у березні факти хабарництва. Тільки за останній тиждень їх було п’ять. Найчастіше чиновники вимагали з людей гроші за оренду приміщень, різноманітні довідки та дозволи. Керівник обласної міліції зупинився на одному із викритих у районі фактів, коли тисячні суми брали за проведення аналізів на підтвердження якості сортів посівного насіння.
Федір Бортняк наголосив на викритих махінаціях із земельними ресурсами. Збитки від таких незаконних оборудок, виявлених з початку року, складають 15 мільйонів гривень. Як приклад, навів факт незаконного вилучення із власності сільськогосподарського підприємства земельної ділянки площею понад 27 гектарів. Наприкінці березня районний суд розглянув цю кримінальну справу – земельні наділи будуть повернуті пайовикам.
Федір Бортняк розповів про викриті останніми місяцями факти поширення наркотичних речовин, вилучення фальсифікованих алкогольних напоїв. Йшлося про протидію правоохоронців краю чисельним крадіжкам.
Жителі селища повели мову про те, як безробіття негативно впливає на збільшення правопорушень. Люди запитували про результати розслідування кримінальних справ, пов’язаних з крадіжками автотранспорту. Пропонували, як саме навести правопорядок на автошляхах району. Громада селища вирішила встановити додаткові обмеження швидкості руху на дорозі поблизу місцевої загальноосвітньої школи.
Під час особистого прийому до начальника обласної міліції звернулася жителька району з проханням посприяти у якнайшвидшому розслідуванні кримінальної справи щодо дорожньої пригоди, яка сталася у жовтні минулого року. Керівник взяв її на особистий контроль. На прийомі громадян у райцентрі йшлося про посилення патрулювання віддалених житлових масивів у вечірній та нічний час. До керівника обласної міліції на прийом попросився молодий чоловік, який вирішив пов’язати свою професію з міліцейською роботою. На особистий прийом до генерала прийшов пенсіонер органів внутрішніх справ, який брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Йшлося також про вимоги до технічного огляду транспорту, інші питання, пов’язані з дотриманням правил дорожнього руху, станом автошляхів. Жителі району зверталися із питаннями щодо набуття громадянства, реєстрації зброї та іншого. Відтак, керівник обласної міліції провів робочу нараду з особовим складом райвідділу міліції.

16-17 квітня до Тернополя завітає глава УГКЦ

За останній місяць ціна за кілограм вівсяних пластівців виросла майже утричі.