«Тернопільщина на туристичній карті світу» або «Чого очікує Тернопільщина від туристичного сезону-2011 року?»

Поділитися

 

З  23 по 26  березня в м. Києві триває XVII Міжнародна  виставка UITT 2011 «Україна – Подорожі та Туризм».

В цьому престижному міжнародному туристичному заході взяли участь представники Тернопільської обласної ради  та комунального підприємства  «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр».

У Києві  тернополяни презентували кращі туристичні пропозиції сезону 2011 року, анонсували  визначні події цього року та  розроблені  спеціальні акції, мета яких –  залучення  туристів в регіон. Основна увага цьогорічного туристичного сезону акцентована на релігійні тури, еко- та спелеотуризм, сільський зелений туризм, сплави по Дністру.

В ході виставки налагоджено ділові контакти з представниками туристичних фірм з України та з-за кордону, зокрема,  з Польщею та Бразилією.

 

В прес-конференції взяли участь:

Назар ЯВОРСЬКИЙ – начальник відділу зовнішніх зв’язків  та промоції   області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради;

Лариса РИМАР – директор комунального підприємства Тернопільської обласної ради  «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр».

 

Як повідомив начальник відділу зовнішніх зв’язків  та промоції   області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради  Назар ЯВОРСЬКИЙ, Тернопільська обласна рада приділяє питанню розвитку туризму особливу увагу. «З проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році Тернопільщина має отримати максимальну користь, і, в першу чергу, завдяки відвідуванню нашого регіону футбольними вболівальниками та туристами, які прибудуть в  Україну», – зазначив Назар Яворський. Також він повідомив присутнім, що триває процес формування Координаційної  ради з питань розвитку туризму при голові Тернопільської обласної ради.

За словами  директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради  «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр»  Лариси РИМАР, головним напрямком туризму на поточний період має стати розвиток внутрішнього туризму, а також організація паломницьких  та ностальгійних турів.

Щодо розвитку співпраці з Бразилією в плані організації ностальгійних турів Лариса РИМАР повідомила, що уже є попередня домовленість з туристичної фірмою «ДніпроГолд»,  засновником якої є Сержіо Мецюра – бразилець українського походження- про організацію подорожей в Україну.

В ході прес-конференції присутнім було презентовано черговий випуск бюлетеню «TERNOTRAVEL».

 

«Чорним вороном» потрібно забезпечити Тернопільщину

Прийнято рішення про продаж пакета акційВАТ „Тернопільський завод „Оріон”