“Тернопільська липа” розповіла про Борщівського лікаря-хабарника

Поділитися

Не новина, що сьогоднішня медицина глибоко вгрузла у побори, котрі спритні ескулапи називають подякою. Але й трапляються випадки, коли ті, хто складав клятву Гіппократа, вимагають подячних грошей. Серед таких головний лікар однієї з лікарень Борщівського району.
Як встановили оперативники служби боротьби з економічною злочинністю, до медика з проханням допомогти звернулася жителька одного із сіл району. Жінка скаржилася на сильні болі в хребті, просилася на стаціонарне лікування.  Зрозумівши, що на хворій можна заробити, медик натякнув, що у неї немає направлення, тому допомога не буде безкоштовною. За сто євро головний лікар згодився не лише прийняти хвору на лікування, а й пообіцяв комфортні умови перебування в реабілітаційній лікарні.
Через деякий час пацієнтка та лікар зустрілися в службовому кабінеті. Коли на стіл лягла обумовлена сума, медик поставив відмітку у медичній картці жінки про поміщення на стаціонарне лікування. У перебіг подій втрутилися міліціонери. Лікаря, котрий вимагав та отримував «подяки» у валюті, затримали. Районна прокуратура порушила проти грошолюбного медика кримінальну справу. Його звинувачують у порушенні статті 368 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють інші факти поборів, пов’язані з діяльністю медичного працівника, пише http://lypa.te.ua

Як працювали з листами громадян

Вся правда від Сашка Лірника у Тернополі (відео)