“Тернопільська липа” розповіла, що в нашому місті всіх охочих навчають гри на барабанах

Поділитися


Від початку року у Тернополі діє  школа барабанів та перкусійних, тобто ударних, інструментів. Хоча наразі заклад ще офіційно не функціонує, проте там вже проводять заняття. Школу планують відкрити вже у травні.

Щоб освоїти гру на барабанах, не потрібно мати музичного слуху чи навиків у цій справі. Не знадобиться і музична освіта. Головне – бажання і почуття ритму, переконують керівники школи. Для охочих опанувати мистецтво гри на перкусійних інструментах немає обмеження і у віковій категорії. Заняття проводять у приміщенні Центру молодіжних ініціатив ім.Довженка, що знаходиться на проспекті Злуки, 45 – у Центрі україно-японської дружби “Дарума”.

–         Задум відкрити школу барабанів виник ще п’ять років тому. Втім, так склалися обставини, що я змушений був відкласти свої плани через поїздку за кордон, – розповідає керівник школи Росандрій Савчук. – Реалізувати цю справу допоміг мені президент Тернопільської федерації кендо Микола Більчук. Він не лише займається східними бойовими мистецтвами, він грає і на барабанах. Разом із ним ми викладаємо у школі. Аби краще ознайомитись з мистецтвом гри на барабанах, він відвідував країни Сходу.

Адже там жодна забава не проходить без гри на барабанах, каже пан Росандрій. Зокрема в Єгипті вони є незамінними музичними інструментами на весіллях чи сватаннях. Окрім того, барабан є головним компонуючим інструментом для вокалу у країнах Сходу, де більшість чоловіків співає.

–         Наразі налічується 15 вихованців школи, які постійно відвідують навчання, – продовжує розмову керівник школи. – Це переважно люди від 20 до  40 років. Зараз ми ще формуємо групи, де будуть навчатися учні від 4-х, а той 2-х років. Опанувати мистецтво культури східних країн можуть і люди старшого віку.

Заняття гри на барабанах проводять двічі у тиждень. Вартість 1 заняття з власним інструментом становить 25 грн. Якщо людина немає такої можливості – 35 грн. Триває заняття від 50 хв до 1 год і більше.

Коли школа працюватиме у повноцінному режимі, її організатори планують навчати вихованців гри більше як на 100 різних барабанах.

lypa.te.ua


Євро-2012 по-тернопільськи: “студентська ніч” розміром у 14 місяців (фоторепортаж)

Тернополяни хворіють. Медицина мовчить. Фармацевти констатують