Тернопільських вчителів історії закликають бойкотувати “затабачені» підручники

Поділитися

 

З відкритою заявою до вчителів історії загальноосвітніх шкіл Тернопільської області звернулись представники громадсько-політичного об’єднання «Українська справа». У тексті документу йдеться про потребу спільного протистояння впровадженню нових посібників з історії України, які Міністерство освіти підготувало для педагогів-істориків.

За офіційною інформацією, автори цих посібників переписали у них цілий ряд розділів – зокрема, про Помаранчеву революцію та про тематику національно-визвольних змагань, відновлено, також, термін “Велика вітчизняна війна” і чимало іншого.

Такі кроки українофоба Табачника і його прислужників представники «Української справи» вважають ганебними. «Ми переконані, що об’єктивна історія України не повинна підтасовуватись під диктовку Кремля, – йдеться у заяві. – А кожний вчитель історії має моральне право відмовитись від такої «затабаченої цензури», проявити власну національну та громадянську гідність і продовжувати викладати правдиву історію України, зокрема, і ту, яка висвітлює героїчні сторінки національно-визвольної боротьби проти німецьких, польських та совєтських окупантів».

Водночас, «Українська справа» планує звернутись до місцевої влади з пропозицією розробити і розповсюдити по усіх загальноосвітніх школах області такий підручник з історії України, в якому не буде виправлень, запропонованих Міносвіти та його одіозним керівником.

 

Чижмар звинувачує у нападі… тернопільського генерала

Чим Надалу завинили троянди Заставного?