У Кременці робот допомагає батькам обрати професію для дітей

Поділитися

У Кременецькій загальноосвітній школі № 4 відбувся профорієнтаційний семінар для батьків восьмикласників із використанням програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал», організований фахівцями райцентру зайнятості.

Провідний спеціаліст РЦЗ Надія Гонта ознайомила присутніх з послугами служби зайнятості молоді, розповіла про важливість впливу батьків на професійне визначення їх дітей, взаємодію освітян та спеціалістів служби зайнятості в напрямку орієнтації школярів на свідомий вибір професійного шляху.

– Професійне самовизначення учня є однією з найважливіших складових його майбутнього самостійного життя. А це нелегке завдання. Тому велике значення має те, наскільки поінформовані батьки про сучасний ринок праці, види трудової діяльності та вимоги професій до людини, правила вибору дитиною майбутнього фаху, – сказала Надія Михайлівна.

Розповідаючи про профорієнтаційний термінал, вона зазначила, що комплекс містить різні інформаційні блоки з відповідними порадами батькам, тестами на визначення професійних нахилів та уподобань дітей, з даними про підприємства, які пропонують вакансії та навчальні заклади, де можна здобути затребувану нині на ринку праці професію тощо.

Присутні зацікавилися терміналом, деякі з них спробували попрацювати в ньому.

Психолог школи Наталія Герасимович наголосила, що ідеальний вибір професії – це коли вимоги професії співпадають з особистісними якостями людини ї її можливостями, а також потребами ринку праці. І в цьому дітям необхідна розумна допомога дорослих, зокрема батьків.

Класний керівник Марія Петручок подякувала фахівцям райцентру зайнятості за співпрацю у підготовці учнів до вибору майбутньої професії та висловила впевненість, що такі спільні профорієнтаційні заходи принесуть позитивні наслідки у розвитку професійного потенціалу молоді.

Азарову поставили нуль і сказали повернути зарплату!

Молдавати у Тернополі “клепали” коньяк і