У Підволочиському професійному ліцеї відбувся профінформаційний масовий захід для учнівської молоді «Ярмарок професій»

Поділитися

Його організаторами виступили районний центр зайнятості, відділ освіти райдержадміністрації і, звичайно ж, ліцей.

Програма ярмарку професій розпочалася із презентації навчального закладу. У фойє ліцею працював консультаційний пункт, де було розміщено багато цікавої та корисної інформації. Старшокласники місцевих ЗОШ та їх батьки поспілкувалися з майстрами виробничого навчання та викладачами, ознайомились з матеріально-технічною базою ліцею, з професіями та спеціальностями, за якими тут навчають. Екскурсоводами для гостей заходу були ліцеїсти-члени учнівського парламенту.

Після екскурсії відбулася інтелектуально-пізнавальна гра «Час професіонала», в якій взяли участь команди: Іванівської ЗОШ – «Телепузики»,  Кам’янківської – «Фешн стайл», Підволочиської школи № 1 – «Самовизначення», Підволочиської гімназії – «Форсаж» та Качанівської ЗОШ – «Фортуна».

З азартом і гумором пройшли привітання команд та розминка. Артистично й образно було представлено домашнє завдання «Один день із життя професії». Учні зіграли вчителя і дизайнера одягу, гувернера і міліціонера, оператора машинного доїння і водія, перукаря і стиліста-візажиста. Інтелектом та вмінням жартувати порадували капітани. А апогеєм захоплюючого дійства став музичний конкурс  «З піснею по життю».

У перервах між конкурсами відбувалися покази учнями ліцею моделей ділового, вечірнього одягу та зачісок. Під час музичних пауз для глядачів звучали пісні у виконанні ліцеїстів Альони Відлацької, Вікторії Будної та Івана Хміля.

За реакцією залу на оригінальні постановки, художній рівень виступів команд усіх можна було б назвати переможцями. Але за кількістю набраних балів перше місце та диплом переможця виборола команда «Фешн стайл».

Загалом учасниками ярмарку професій стали більше двохсот школярів району, їхніх батьків, вчителів та учнів ліцею, повідомили “Про все” у    Підволочиському РЦЗ

Прийнято рішення про продаж пакета акційВАТ „Тернопільський завод „Оріон”

У Тернополі затримали матір, яка задушила свою 1,5-місячну дитину