У Тернополі покажуть розписи на склі

Поділитися

 

3 березня  о 13:00 в ґалереї «БУНКЕРМУЗ» ( за адресою: Тернопіль, бул. Шевченка, 1)  відкриється виставка львівського художника Ігоря Вірщука (розпис на склі).

Це перша виставка митця у м. Тернополі, повідомили “Про все” у прес-службі облради.

Творам художника притаманні цілісність композицій, гармонійність колориту. Серед його робіт можна побачити і персоніфіковані зображення, і асоціативні композиції, і абстрактно-філософські картини, де спостерігається і певний відхід від народних традицій, і нестримний політ творчої фантазії.

На загальному тлі малярства на склі його творчість виглядає послідовним новаторським процесом, що невпинно розвивається. «Композиція і колористика творів Ігора Вірщука нагадує звучання джазової музики, коли вільний плин звуків невимушено розтинає напнута чи вигнута лінія струни, сепаруючи окремі плями-звуки і, водночас, єднаючи їх в злагоджений твір. Барва, наче жива субстанція, – міниться, спливає струменями, застигає в образах…» (Ростислав Грималюк, кандидат мистецтвознавства).

 В експозиції представлено понад 30 робіт митця, які були створені  у 90-х рр. ХХ ст., а також нові, виконані останнім часом.

Ігор Вірщук з 1993 року є учасником багатьох обласних і республіканських виставок. Його твори зберігаються в приватних колекціях України та за кордоном.

Виставка працюватиме до 22 березня 2011

Чому у Тернополі не було світла?

У Тернополі 7 березня вихідний. І 27 червня