В Україні у 20 разів менша зарплата, ніж у інших європейських країнах

Поділитися

Підвищити людям заробітну плату вимагає у діючої влади голова Федерації профспілок України Василь Хара. Під час візиту до Тернополя він розповів, про проблеми Федерації та окреслив усі позитиви, які вдалося досягнути впродовж останнього року. Голова профспілок зазначив, що у порівнянні з усіма європейськими державами – Україна «пасе задніх» і вважається найбіднішою.

Василь Хара: «Наші роботодавці – найжадібніші та найбезсовісніші в Європі. У Швейцарії середня зарплата складає 4570 євро, а це – більше 50 тисяч гривень. У Німеччині в середньому заробляють 4215 євро, тобто 46 365 гривень, Якщо взяти середній показник по Україні у 300 євро, тобто 2370 гривень – виходить, що український робітник так погано працює? Хіба у нього настільки низька продуктивність праці?».

На думку голови Федерації профспілок України, перед тим, як розглядати питання збільшення пенсійного віку, треба спочатку значно підвищити рівень життя людей, відновити закриті підприємства і створити нові робочі місця. Василь Хара переконаний, що лише за рахунок виводу економіки «із тіні» бюджет Пенсійного фонду поповниться до 40 мільярдів гривень, повідомляє телеканал ІНТБ

Василь Хара стверджує, що в Україні погіршилось соціально-економічне становище працівників. Людей переводять на роботу в умовах неповного робочого дня, відправляють у відпустки за власний рахунок та змушують звільнятися. Голова Федерації профспілок України розповів, що за останній рік у державі зросла кількість безробітних. Також майже втричі збільшилась чисельність працівників, яким заборгували зарплату. Лідер профспілок переконаний, що люди повинні проявляти своє незадоволення і активно боротися проти реформ, які не орієнтовані на нормальне життя українців.

Фонддержмайна продає колишню їдальню в Зарубинцях та дві нежитлові будівлі у Козові

Ходаки з Тернопільщини дійдуть аж до… Франції