Як на Тернопільщині вшанують Тараса Шевченка

Поділитися

ТЕРНОПІЛЬСЬКА  ОБЛАСНА  РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ

від    3 березня 2011 року      № 28

м.Тернопіль

Про відзначення в області
1
97-ї річниці від Дня народження
Тараса Григоровича Шевченка

Враховуючи велике історичне значення постаті Т.Г. Шевченка  та його спадщини для українського народу, визнаючи його значний внесок в українську культуру та літературу, а також формування національної свідомості та зміцнення злагоди в українському суспільстві, рекомендувати:

1. Керівникам закладів культури спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області організувати проведення святкових концертів, Шевченківських вечорів, книжкових виставок, лекторіїв, круглих столів, інших культурно-просвітницьких   заходів, присвячених Шевченківським дням.

2. Керівникам навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області організувати проведення виховних годин, тематичних вечорів, лекцій, присвячених 197-й річниці від Дня народження Великого Кобзаря.

3. Комунальній установі Тернопільської обласної ради «Тернопільський академічний обласний український драматичний театр       ім. Т.Г. Шевченка» провести 9 і 10 березня 2011 року в приміщенні театру літературно-музичний вечір вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка «Обніміться, брати мої».

4. Установі   Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна філармонія» провести 10 березня 2011 року в приміщенні філармонії концертну програму «Возвеличмо свій народ», присвячену 197-й річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка.

5. Трудовим колективам закладів культури, навчальних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області взяти участь в урочистих зібраннях, присвячених 197-й річниці від Дня народження Т.Г. Шевченка, покладаннях квітів до його пам’ятників та пам’ятних знаків, які відбуватимуться у м.  Тернополі та інших населених пунктах області.

6. Рекомендувати    місцевим    засобам масової інформації Тернопільської області забезпечити широке висвітлення інформації про відзначення вказаної пам’ятної дати.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови обласної ради Боберського О.В. та постійні комісії Тернопільської обласної ради з питань духовності, культури, свободи слова та інформації, з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності.

Голова обласної ради О.П. Кайда

У Тернополі буде виставка, якої ще не було

Як визволяли Тернопіль: версія від Віктора Сергєєва