За підсніжники – 1500 гривень!

Поділитися

Сезон продажу підсніжників в Україні триває. Цього року штраф за одну квітку становить від 9 гривень, тож за такий букет доведеться заплатити чимало. Букети підсніжників з приходом весни заполоняють не тільки ліси та парки, а й сквери міста. Хто первоцвіти продає, хто купує, а хто просто дарує близьким людям.

Тетяна, тернополянка: «Ці підсніжники мені подарували. А сама я їх ніколи не купляю. Оскільки я – вчитель біології, то знаю, що вони занесені до Червоної Книги України. Навіть дітям у школі кажу, що їх рвати не можна. І дуже шкода, що на ринках, навіть біля церкви їх дуже багато продають. І не тільки в Тернополі – в усіх містах України. Люди не задумуються, що ця квітка є досить рідкісною і що її потрібно оберігати. Тому я вважаю, що це неправильно, коли їх продають і що так просто можна купити. Їх продаж має контролювати закон».

Закон продаж ранньоквітучих рослин таки контролює. Вже майже 10 років в Україні проходить операція «Первоцвіт». У рамках програми правоохоронні органи відстежують незаконних торговців підсніжниками та складають на них протоколи. Як розповів начальник відділу дільничних інспекторів міліції УМВС України в області Руслан Балик, цьогорічна операція на Тернопільщині стартувала 15 лютого і вже має відповідні результати.

Руслан Балик: «Працівниками міліції спільно з управлінням екології здійснюються рейди по таких місцях. Виявляються правопорушники, які притягуються до адміністративної відповідальності. Зокрема, за цей період вже складено понад 57 адміністративних протоколів, на правопорушників накладено штрафів на понад 1,5 тисячі гривень. Особливого розмаху набирає торгівля, як ми знаємо, 23 лютого і 8 березня. Також ми очікуємо на більш активний продаж цих квітів перед Великоднем».

Здійснювати такі рейди правоохоронці планують і надалі. Триватиме операція «Первоцвіт» до 20 травня. Протоколи та штрафи стягатимуть з усіх, хто продає підсніжники, вирощені не на власній садибній ділянці, повідомляє ІНТБ

Надала, Кайду і Хоптяна “пропісочать”

Тернопільські пожежники знову піаряться на смітті. Нібито зарплату отримують недаремно