Заради зимової олімпіади 2022-го року, влада готова знищити український зимовий спорт у 2011-му?

Поділитися

Українська народна партія звертається до Кабінету Міністрів України з вимогою відновити фінансування зимових видів спорту хоча б на рівні 2010 року. З цією заявою виступив  член Національного олімпійського комітету Сумщини  Олександр ГРІНКА.

За його словами, «заради зимової Олімпіади-2022, влада готова знищити український зимовий спорт уже у 2011 році». Так журналіст і політик прокоментував рішення Міністерства освіти і науки, молоді та спорту скоротити на 30% фінансування зимових видів спорту (з 20 до 13 мільйонів гривень).

«Скорочення фінансування негативно вплине на розвиток пріоритетних для України зимових  видів  спорту – біатлону та хокею, не говорячи вже про інші види спорту та  підготовку олімпійського резерву. І це при тому, що протягом останніх років та ж національна збірна України з біатлону, половина основного складу якої – представники Сумщини, і так недоотримувала фінансування, що ставило під загрозу старти в найважливіших змаганнях сезону», – підкреслив він.

«На цьому тлі дивним є рішення про виділення з Державного бюджету на 2011 рік  аж 90 мільйонів гривень на примарний проект ЯНУКОВИЧА – проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року», – зауважив політик.

«Не виключено, що гроші традиційно розпорошаться, а найважливіші спортивні об’єкти в країні знову залишаться поза увагою. Приміром, недообладнана база в Сумах, яку ще недавно хотіли зробити всеукраїнським центром олімпійської підготовки представників зимових видів спорту, але за останні два роки навіть не спромоглися передати з підпорядкування товариства «Динамо» профільному міністерству, аби залучити на її облаштування державні кошти», – підсумував Олександр ГРІНКА.

У Тернополі сьогодні вшанують фотомитців

7 березня у Теребовлі “пошугають” чиновників