100 днів губернатора Хоптяна: оцінка від влади. У коментарях – від народу

Поділитися

Сьогодні відбулася прес-конференція голови Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна, присвячена ста дням його перебування на посаді керівника області.

«Сто днів не є тим терміном, за який можна зробити кардинальні зміни чи зрушення. Це, радше, період, який варто використати для накреслення основних напрямків, визначення пріоритетів, формування команди, – каже Валентин Хоптян – Звісно, труднощів вистачає – самі знаєте, що наш регіон не може похвалитися ні збереженим промисловим виробництвом, ні надзвичайними здобутками в галузі сільського господарства, ні рівнем заробітної плати».

Водночас керівник області наголосив, що він, як представник команди Президента України Віктора Януковича, докладатиме максимум зусиль, аби виконати завдання, поставлені Главою держави та задекларовані програмі «Україна для людей», метою якої є добробут кожної родини, турбота про кожного громадянина, побудова ефективної держави та зростання економіки, повідомляє сайт ОДА.

Спілкуючись з журналістами Валентин Хоптян розповів про економічний та соціальний розвиток краю, зокрема про виконання програми соціально-культурної перебудови населених пунктів області.

Говорячи про програму освітлення сіл та міст Тернопілля Валентин Антонович розповів, що станом на 1 квітня по області освітлено 519 населених пунктів, або 60% від кількості всіх населених пунктів області.

Найгірший стан справ щодо темпів проведення робіт з облаштування систем зовнішнього освітлення населених пунктів у Підгаєцькому – 20%, Збаразькому – 24,6%, Монастирському – 27,5% і Лановецькому – 33,3%.

Не оминув увагою голова ТОДА й питання забезпечення шкіл краю сучасними широкоформатними плазмовими телевізорами.

За період  з 22 грудня 2010 року по 1 квітня  2011 року 841 загальноосвітніх  навчальних закладів області  оснащені телевізорами. Це становить  97%, з них  636 – плазмовими, що становить 75,6%.

Необхідно ще забезпечити 26 загальноосвітні школи телевізорами, що становить 3 відсотки.

Із 637 загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІ та І-ІІІ ступенів  телевізорами   забезпечені  636 (99,5%). Плазмовими телевізорами – 563 (88,4%). Стовідсоткове  забезпечення телевізорами  закладів даних ступенів є у 16 районах області та  м.Тернополі, крім Заліщицького (97,2%).

Плазмовими телевізорами на 100 відсотків забезпечені вісім районів: Борщівський,  Бучацький, Гусятинський, Лановецький, Монастириський, Підволочиський, Теребовлянський та  Чортківський.

Йшлося під час прес-конференції про розвиток агропромислового комплексу краю

«Сьогодні у нас в області значними темпами розвивається тваринництво, — розповідає Валентин Хоптян.  – Тільки цього року ми здаємо в експлуатацію два комплекси у Бучацькому районі і планується побудувати ще три. Знову ж таки це розвиток тваринництва, нові робочі місця, збільшення надходжень у бюджет і продукція власного виробництва».

Наголосив Валентин Хоптян і на розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства в регіоні.

«Сьогодні ми плануємо виділити хоча б два мільйони гривень на розвиток садівництва на Тернопільщині, – зауважує Валентин Хоптян. – Ці гроші підуть на закупівлю саджанців, облаштування земельних ділянок і так далі. Достовірно можу сказати, що уже цього року у Бучацькому і Підволочиському районах будуть закладені сади по 30 гектарів, а в подальшому  ці площі розширять до 250 гектарів».

Триває робота з виявлення не облікованих працівників. З початку року проведено 718 рейдів-перевірок суб’єктів  господарської  діяльності. За наслідками проведених перевірок виявлено 1128 не облікованих найманих працівників, до органів прокуратури передано 300 справ та 261 справ до інспекції праці.

“Купи хот-дог і з’їж його красиво:)”

На Тернопільщині знову зростуть ціни? Влада пхає носа до ціноутворення