8 квітня владі у Тернополі буде спекотно

Поділитися

Прийти під будівлю обладміністрації у п’ятницю, 8 квітня, погрожують пайовики МП “ТФ “Будівельник”.

Люди, котрі вклали гроші у новобудови, котрі мали зводити підприємства Зіновія Щепановського, закликають обласну владу врешті втрутитися, бо обіцяного кредиту “Будівельник”, за їхніми даними, так і не отримав. Голова обладміністрації Валентин Хоптян 4 квітня попросив людей утриматися від акції. Мовляв, нині влада шукає різні шляхи для вирішення проблеми, навіть стежить за пересуванням пана Щепановського.

– Ця проблема дісталася нам у спадок, – каже пан Хоптян. – На жаль, люди, не з власної вини стали заручниками ситуації. Вони, їхні батьки, нелегко заробляли гроші, вкладені у будівництво житла. Я маю інформацію, що Зіновій Щепановський зараз перебуває в Києві. Є прогнози, що незабаром перший транш кредиту він отримає, повідомляє http://nter.net.ua з посиланням на газету “20 хвилин”

Водночас губернатор каже, що він пропонував інший варіант виходу із ситуації. Панові Щепановському начебто пропонували реалізувати частину землі – п’ять із п’ятнадцяти гектарів, котрими одна з його фірм володіє у Криму, поблизу Алушти. Виручені кошти забудовнику радили вкласти у виконання зобов’язань перед пайовиками, в добудову будинків у Тернополі, у розрахунок за наявними боргами у Пенсійний фонд тощо.

– Я зацікавлений у тому, щоб вирішити проблеми людей. Зацікавлені ми й в тому, щоб підприємство запрацювало, щоб в області діяло кілька будівельних організацій, які конкурували б між собою, – додає керівник області.

Відтак він не бачить доцільності у пікеті 8 квітня. До того ж, стверджує, що того дня не зможе зустрітися з людьми, бо перебуватиме у відрядженні, на засіданні Ради регіонів. Втім, якщо пайовики не відмовляться від своїх намірів, їх вислухає заступник голови обладміністрації Микола Головач. Адже це питання курує він.

Нагадаємо, більше сотні людей пікетували обладміністрацію 28 березня. Загалом в об’єкти, котрі зводять фірми Зіновія Щепановського, гроші вклали близько 3000 сімей. Під час пікету власник підприємства переконував, що ситуація скоро виправиться, бо “Будівельник” повинен днями отримати кредит.

Кутківецьку та Пронятинську школи вже відвоювали. На черзі – школа мистецтв?

Надала “копають” вже за інерцією?