Кутківецьку та Пронятинську школи вже відвоювали. На черзі – школа мистецтв?

Поділитися

У Тернополі ведеться боротьба довкола приміщення обласної школи мистецтв. І це не дивно, адже її площа – 2 тисячі квадратних метрів, знаходиться навчальний заклад – на ласому шматку землі, у центрі міста. Ще з минулого року постало питання про передачу школи на баланс міської ради.

Засновником Тернопільської обласної експериментальної школи мистецтв є саме обласна рада. Проте в січні, з метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів та задля економії коштів, вже закрили 5 шкіл, а обласну школу мистецтв вирішили передати у власність міста Тернополя. На сесії Тернопільської обласної ради, 5 січня, голова облдержадміністрації публічно запевнив, що навчальний заклад залишиться на балансі області і з його фінансуванням не буде проблем.

Та вже 26 січня згідно із розпорядження голови обласної адміністрації №35 «Про заходи щодо збільшення надходжень до місцевих бюджетів, економного та раціонального використання коштів», передача школи на баланс міста – фактично передбачає ліквідацію і знищення цієї школи. Місто Тернопіль не може утримувати навіть ті школи, які вже є в наявності, адже активісти «За Україну!» вже неодноразово боролися проти закриття шкіл №25 та №30, а також школи допризовної підготовки.

Я неодноразово наштовхуюсь на думку … чому, коли приходить новий губернатор, неодмінно постає питання щодо переселення, ліквідації чи реорганізації шкіл? Причиною цього є місце її розташування, я розумію, що школа мистецтв займає ласий шматок території в місті Тернополі. Якщо довкола цього точиться спекуляція, то так треба і про це говорити, а не вигадувати якісь причини.

Безперечно, що школа мистецтв – дороговартісний навчальний заклад, адже його річний бюджет становить близько 4 мільйонів гривень. На загальні дисципліни із державного бюджету надходить більше півтора мільйони гривень, а на мистецькі предмети – близько 3 мільйонів з обласного бюджету. Я переконаний, що Тернопільська обласна рада у змозі й надалі фінансувати освітній заклад. Відтак, не допустити знищення такого унікального навчального закладу, а зробити усе можливе, аби діти тут і надалі навчались та розвивались я вважаю своїм обов’язком. За це ж боротимуться батьки, чиї діти відвідують школу та півтисячний колектив закладу.

На завершення нагадаю, що Тернопільська обласна школа мистецтв вже 17 років працює за унікальними та спеціальними програмами. Крім загальноосвітніх предметів, її вихованці освоюють мистецтво вокалу, хореографії, театру, малярства та гри на різних музичних інструментах.

Скаути займуться сексом. А тернопільські пластуни?

8 квітня владі у Тернополі буде спекотно