8 травня – День матері

Поділитися

Дорогі матері Тернопільщини!

З особливим душевним трепетом вітаю усіх Вас із надзвичайним, найдобрішим святом нашого народу  – Днем матері.

З глибокою сердечною вдячністю наші краяни поклоняються та звеличують жінку-матір. Адже цей образ український народ глибоко шанує та оспівує  з прадавніх часів. Поєднав він у собі Матір Божу – заступницю усіх вірних, Україну – неньку та рідну матусю. А материнське благословення в Україні вважається не лише умовою щастя на землі, а й блаженства небесного.

Для кожного з нас Мати – найдорожча і наймиліша людина. Добра і любляча, ніжна, найрідніша, чесна і гарна, найкраща подруга, розуміюча, лагідна й мила, співчутлива, турботлива, працьовита, духовна, щира й вразлива, мужня і мудра, справедлива і самовіддана… – це Жінка-Мати! Вона – втілення любові, вічна опора та взірець для наслідування для кожної людини.

Тож низький уклін Вам, дорогі матері, за терпіння та ласку, за перші колискові та першу науку, турботу та мудру пораду, сердечне тепло та розуміння. Ваша молитва та любляче серце є нашим оберегом, нашим ангелом-охоронцем. Тож нехай Небеса дарують вам многая літа, добрих дітей та онуків, нехай у ваших оселях завжди панує радість, добро, душевний спокій та достаток.

Велика подяка тим жінкам, які стали матерями для дітей-сиріт, щиро пригорнули їх до свого серця і дарують їм тепло справжньої родини.  Схиляю голову перед вами за натхненну працю, терпіння, жертовність та кожну зігріту вашою ласкою дитину!

Велике спасибі, вам, хранительки нашого роду! Слава вам, матері України! Схиляю голову перед Вами із словами великого Тараса Шевченка:

І перед нею помолюся,
Мов перед образом святим

 

Нехай Вас береже Господь!

 

З повагою,

Голова обласної ради    Олексій Кайда

 

У Тернопільському технічному університеті показали все, на що здатні

Королівське весілля побило рекорди онлайн-переглядів та публікацій