До 25-річчя Чорнобильської катастрофи влада Тернопільщини спромоглась лише на вшанування загиблих і померлих. Живим “чорнобильцям” вручать грамоти

Поділитися

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч провів засідання оргкомітету з підготовки та проведення заходів, пов’язаних із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.На засіданні оргкомітету було обговорено заходи, які планується провести в області за нагоди 25-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, 26 квітня у Тернополі, з метою вшануванням загиблих і померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи, відбудеться мітинг-реквієм біля пам’ятника чорнобильцям та вечір пам’яті в обласній філармонії.

Крім того, відбудеться зустріч голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради з активом обласної організації „Союз Чорнобиль України”, під час якої буде відзначено грамотами і матеріальною допомогою активістів Чорнобильського руху.

Обласна державна адміністрація підготувала подання про відзначення державними нагородами учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, а також звернулася до Тернопільської міської ради з пропозицією присвоїти одній з вулиць міста назву „Героїв Чорнобиля”.

Під час засідання оргкомітету було проаналізовано хід обстеження матеріально-побутових умов учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи 1 категорії (інвалідів), сімей, переселених із забруднених територій, та надати їм необхідну допомогу та диспансеризації учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і потерпілих дітей.

Поставлено завдання провести благоустрій територій меморіальних комплексів загиблих і померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З нагоди 25-их роковин Чорнобильської катастрофи відбудуться уроки пам’яті „Пам’ятай Чорнобиль” у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах області, а в Шумську буде відкрито пам’ятник„Жертвам Чорнобильської катастрофи”. Релігійним організаціям області запропоновано провести поминальні панахиди за жертвами Чорнобильської катастрофи.

Як наголосив підчас засідання оргкомітету 25-их роковин Чорнобильської катастрофи заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, заплановані заходи мають привернення уваги жителів області до проблем подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, посилення захисту постраждалих внаслідок цієї катастрофи громадян.

Директор підприємства сів на лаву підсудних через те, що начальник відділу РДА не відпрацював у нього 40 годин двірником

“Перли” від учителів. А ваші педагоги що останній раз “струганули”?