Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян взяв участь у відкритті музею-кімнати, присвяченої 25 роковинам Чорнобильської катастрофи

Поділитися

 

Музей відкрито в приміщенні обласної організації «Всеукраїнської громадської організації Союз Чорнобиль України», що на вулиці Івана Франка,7а.

Керівник області разом із головою обласної ради Олексієм Кайдою, міським головою Тернополя Сергієм Надалом, начальником ГУ МНС у Тернопільській області Євгеном Лукавим оглянули музейну експозицію та поспілкувалися із головою обласної організації «Всеукраїнської громадської організації Союз Чорнобиль України» Олександром Харитоновим.

Валентин Хоптян відзначив важливість сьогоднішньої події для збереження пам’яті про масштабну техногенну катастрофу, яка спіткала Україну у 1986 році.

«Важливо, щоб пам’ять про ті страшні події була нагадуванням для нащадків про наше спільне лихо, а знання про цю катастрофу були засторогою від повторення подібних трагедій в майбутньому, — сказав голова ОДА. – Низько схиляю голову перед тими, хто постраждав в аварії на ЧАЕС, а також щиро дякую ліквідаторам, які ціною власного життя та здоров’я запобігли збільшенню масштабів техногенного лиха».

Крім того, оглянувши приміщення організації, керівник області пообіцяв необхідне сприяння зі свого боку, щодо облаштування офісу «Всеукраїнської громадської організації Союз Чорнобиль України» на вулиці Івана Франка. Зокрема йшлося про проведення ремонту будівлі та заміну вікон на енергозберігаючі, повідомляє сайт ОДА.

V чемпіонат Галичини з інтелектуально-розвиваючих ігор імені Юрія Беркити у Тернополі відбудеться 1-3 травня

Університет Ющенка потрапив у список найперспективніших