Губернатор Тернопільщини нарешті спустився на грішну землю

Поділитися

Про стан доріг області йшлося на нараді, яку з посадовцями Служби автомобільних доріг у Тернопільській області провів голова ТОДА Валентин Хоптян.

Захід відбувся на базі Деренівського асфальтобетонного заводу, що на Теребовлянщині, а до участі в його роботі долучилися й керівники територіальних підрозділів обласного центру зайнятості.

Під час наради було відзначено, що в області активізовано роботи з ямкового ремонту автомобільних доріг. Для цього закуплено понад 230 тонн холодного асфальту на модифікованих бітумах. Заготовлено кам’яні матеріали, бітум, висівки для виготовлення холодного асфальтобетону на власному Деренівському АБЗ, який запущено з 3 лютого цього року.

У лютому-березені поточного рок, заводом відпущено дорожнім господарствам 800 тонн холодного асфальтобетону, яким ліквідовано більшість поточної ямковості. Для цього щоденно працює 25 бригад, 250 робітників, 14 фрез, 25 вібротрамбовок, 7 катків.

Спілкуючись із дорожниками керівник області наголосив на важливості приведення шляхів області до належного стану. Також голова облдержадміністрації дав доручення активізувати роботи з прибирання лісосмуг вздовж автодоріг Тернопільщини, ремонту та встановлення нових автопавільйонів на зупинках громадського транспорту у населених пунктах краю, відновлення таблиць з назвами населених пунктів.

«Маємо подбати і про приведення до пуття в’їздів у область. Це, своєрідні «ворота» Тернопільщини. Робота в напрямку впорядкування таких майданчиків вже ведеться. У цих пунктах має бути стенд-карта області, з зазначенням основних туристичних маршрутів та привабливих для мандрівника історичних, культурних, духовних місць. Потрібно також встановити конструкції, яка б захистили подорожніх від дощу чи вітру, впорядкувати санітарну зону», – каже голова ОДА.

«Ми розуміємо ті завдання, які стоять перед дорожньою галуззю нашої областю. Я вдячний керівництву облдержадміністрації за сприяння. Разом із голова ОДА ми піднімаємо ці питання на рівні керівництва Укравтодору, Уряду. Переконаний це дасть добрий результат», – каже начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Гнатів.

Голова ОДА Валентин Хоптян подякував й керівництву центру зайнятості за сприяння дорожникам у роботах з облаштування автодоріг області.

«Щоденно в таких роботах бере участь 120-200 чоловік, зареєстрованих у центрах зайнятості області. – каже Петро Химейчук, директор обласного центру зайнятості. – Організація громадських робіт є одним із актуальних напрямків, потрібних для області. Є можливість навести порядок і на дорогах, і в селах, і в лісосмугах. Робиться це на добровільних засадах. Для цього проводимо відповідну розяснювальну роботу з безробітними. Більшість людей розуміють дану проблему і дають згоду на такі роботи. З початку року до громадських робіт ми залучили 1890 осіб. Це на 20% більше ніж у минулому році».

Чому не варто відпускати дитину з батьком гуляти (відеоприкол)

Мер Тернополя розповідає чергові казки: водіїв, які відмовились перевозити пільговиків, звільнено з роботи