Губернатор Тернопільщини забирає у людей землю

Поділитися

1 квітня жителі Кам’янок і Мовчанівки Підволочиського району (майже 100 чоловік) приїхали до голови ОДА пана Хоптяна з вимогою розібратися в ситуації, яка виникла в їхніх населених пунктах навколо земель резервного фонду (а це – 190 га). Річ у тім, що раніше ці землі належали агрофірмі «Медобори».Пізніше суд «відібрав» їх в агрофірми, віднісши до категорії «резервних земель». Згідно з земельним законодавством (ст. ст. 22 та 121 Земельного кодексу України), землі резервного фонду можуть передаватися виключно для ведення особистого селянського господарства (не більше 2 га на господарство). Але коли безземельні жителі згаданих сіл звернулися до голови РДА з проханням передати їм ці землі, виявилося, що на них уже є основний претендент, повідомляє сайт http://batkivshchyna.te.ua

Причому – один: мешканець Кам’янок Михайло Глушко. Як так сталося, що цій людині вдалося обійти законодавство? Все дуже просто: у його домі живе… голова ОДА Хоптян. Тож здогадайтеся, хто натиснув на голову РДА, щоби 190 га земель резервного фонду були передані одній людині?

Голова ОДА Хоптян навіть не захотів вислухати протестувальників, а голова облради Кайда зіслався на зайнятість. В результаті, люди звернулися за допомогою до народного депутата України Василя Деревляного.

У Заліщиках відбулися громадські слухання з приводу будівництва цеху з випуску оцинкованого дроту

Щепановський-молодший “завалив” Тернопільський район?