Як на Тернопільщині безробітні ремонтуватимуть дороги

Поділитися
На Тернопільщині активно ремонтують дороги, правда ремонт поки що ямковий. Цьогоріч для нього закуплено понад 230 тонн холодного асфальту, заготовлено кам’яні матеріали тощо. Про це говорили на нараді представники влади з працівниками Служби автомобільних доріг у області. Зустріч відбулася на базі Деренівського асфальтобетонного заводу, що на Теребовлянщині, повідомляє телеканал ТВ-4

У лютому-березені цього року на Деренівському асфальтобетонному заводі дорожники області закупили 800 тонн холодного асфальтобетону. Роботи ідуть повним ходом. Щоденно працюють 14 фрез, 25 вібротрамбовок, 7 катків, задіяно 250 робітників у 25 бригадах. Робота на дорозі, казали присутні, ніколи не буває легкою. Богдан МИКУЛЯК виконроб Заліщицького райавтодору ДП “Тернопільоблавтодор”

34 роки рахуйте. Дороги вже пройшов ногами. Там вже не їздимо, там вже дороги рахуємо на кроки. /// Дорожникам все важко. Це і зима, і ночі недоспані, і так дальше. Дорожники, то є дорожники. В польових умовах працюємо.

Дмитро ДУПАЙ головний інженер Бережанського райавтодору ДП “Тернопільоблавтодор”

Зараз скрутне становище з фінансуванням особливо, на дороги пішов важкий транспорт, а дороги не ремонтувалися вже більше 20 років, і тому працювати стає важко. Якби ж то було фінансування. Техніка стара в нас. Але помаленько працюємо.

До участі в заході на базі Деренівського асфальтобетонного заводу долучилися й керівники територіальних підрозділів обласного центру зайнятості. Вони розповіли, як сприяють дорожникам у роботах з облаштування автодоріг області.

Петро ХИМЕЙЧУК директор Тернопільского обласного центру зайнятості

З початку року ми направили 1890 осіб на громадські роботи. Це на 20 % відсотків більше, ніж минулого року. Це дає можливість дивитися нам із впевненістю, що ті проблеми, які є в області по утриманню доріг, по території сільських, селищних територій, що ми маємо можливість навести порядок та лад.

Спілкуючись із дорожниками керівник Тернопільщини Валентин Хоптян наголосив, що дороги області повинні бути відремонтованими та чистими, адже не за горами Євро-2012. Запевнив, що гроші на ремонтні роботи є.

Валентин ХОПТЯН голова Тернопільської ОДА

Десь порядка 92 млн – це об”їзна дорога довкола Кременця і Почаєва, 62 млн грн – це на ремонт доріг по області. // Комунальні дороги – це ремонт капітальний, це 41 млн грн, ну і щодо об”їзних доріг навколо Теребовлі і Бережан – поки що по 10, але процес фінансування буде продовжуватися вирішуватися.

Також на нараді представники влади та працівники Служби автомобільних доріг Тернопільщини вирішили почати роботи з прибирання лісосмуг вздовж автодоріг області, ремонту та встановлення нових автопавільйонів на зупинках громадського транспорту, відновлення таблиць з назвами населених пунктів.

Другий рік поспіль «AISEC» проводить благодійний концерт-аукціон

У Тернополі горіло “Просто таксі”