Як у Тернополі “крутили” з продажем кафе-ресторану “Турист”

Поділитися

Перший аукціон з продажу комунального майна на проспекті Степана Бандери, 2, нарешті відбувся. 29 квітня 2011 року пройшли торги за приміщення кафе-ресторану «Турист». Трьохповерхова будівля загальною площею майже у 1290 квадратних метрів, що в центральній частині міста, пішла з-під молотка за 4 мільйони 94 тисячі 626 гривень.

Андрій Брикса, ліцитатор аукціону: «На сьогоднішній аукціон поступили заявки від 4-х покупців. Покупці знали, що крок аукціону буде становити 10%. Вони підписували угоду, тобто вони знали на що вони йдуть і на що можуть розраховувати, скільки можуть запропонувати за даний об’єкт, навіть якщо за одним кроком. Тобто відбувся лише один крок, але все одно аукціон відбувся – запропонували дану ціну. Я вважаю, що це нормально».

Міська влада планувала заробити на продажі кафе-ресторану «Турист» 4 мільйони 500 тисяч гривень, але продала його за неповних 4 мільйони 100 тисяч. Через це бюджет Тернополя недоотримає 400 тисяч, а ці кошти керівники обласного центру обіцяли вкласти у капітальні ремонти доріг.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «В умовах, коли реально економіка не почала функціонувати повноцінно, коли все ж таки є брак фінансового ресурсу – ми, звичайно ж, хотіли більшу суму виручити».

Перші особи міста торги проігнорували, посилаючись на відсутність часу. Вони прислали замість себе рядових працівників.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Бути присутнім не входило в плани роботи міського голови».

Торги з продажу кафе-ресторану «Турист» відбулися лише з третьої спроби. Учасникам аукціону не пояснювали, чому захід постійно скасовують та переносять.

Юрій Венгринович, учасник: «Цей аукціон, наскільки я пам’ятаю, пробують проводити вже третій раз. Два минулих були скасовані – не знаю, з яких причин».

Вперше аукціон мав відбутися на початку грудня минулого року. Але міська влада скасувала його через, на їх думку, малу стартову ціну.

Віра Муцяк, головний спеціаліст сектору приватизації управління обліку та контролю за використанням комунального майна міськради: «Торги скасовано у зв’язку, на погляд депутатів міської ради, з низькою вартістю об’єкта».

Другий аукціон, який був запланований на 1 квітня, не відбувся через брак бажаючих. Інформація про приватизацію будівлі з’явилася в одній з місцевих газет тільки на початку березня. Окрім одного повідомлення, про захід не було більше жодних публікацій. Сергій Надал у свою чергу запевняє, що торги були достатньо розрекламовані.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Це неправдива інформація. Була набагато ширше оприлюднена інформація про дані торги».

Юрій Венгринович, учасник аукціону: «Оголошення було дуже маленьке, і реклами ніякої не було. Але взнали».

Після того, як торги скасували вдруге, Сергій Надал пообіцяв розрекламувати аукціон краще. Але напередодні заходу, який, хоч і з третьої спроби, та все ж відбувся – ніякої додаткової реклами, крім одного повідомлення, у тій же в газеті та на сайті міської ради не було. Чи не єдиним джерелом інформації щодо проведення торгів 29 квітня виступив інформаційний телеканал «ІНТБ». Журналісти висвітлювали та слідкували за перебігом подій навколо приватизації об’єкту на Бандери, 2, повідомляє телеканал ІНТБ

Такого вражаючого цирку, та ще й на воді у Тернополі ще не було (відео)

Молодята принц Вільям і Кетрін Міддлтон покинули Букінгемський палац, де вони провели першу ніч після весілля, на гелікоптері й поїхали у весільну подорож