Молодь Тернопільщини проти “Зарніци”

Поділитися

До голови Тернопільського осередку Молодіжного націоналістичного конгресу звернувся начальник управління освіти і науки ОДА Іван Запорожан із проханням допомогти в організації обласного відбору гри «Зарніца».
Згідно наказу № 252/157/32 «Про проведення всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця» міністр-українофоб Дмитро Табачник робить спробу реанімації форм та методів радянського виховання молодого покоління. Окрім цього, даний документ не узгоджується з жодним нормативним актом в галузі освіти, адже усі центральні та регіональні програми передбачають виховання молодої людини на засадах української традиції. Зокрема, обласною програмою національно-патріотичного виховання молоді передбачено проведення аналогічної гри «Джура» та подібної – «Гурби-Антонівці».
У нашій області проведення гри заплановано на середину червня, управлінням освіти і науки облдержадміністрації ведеться на диво активна підготовка.
Незважаючи на досвід виховної праці з школярами в системі патріотичної козацької гри «Джура», українських педагогів повертають на тридцять років назад, адже «Зарніца» востаннє проводилася ще у часи так званого «брежнєвського застою».
Молодіжні громадські організації області обурені ідеєю міністра Табачника відновити у школах радянську комуністичну військово-польову гру «Зарніца». Особливо цинічними ьє спроби залучати до її проведення патріотичні організації Тернопільщини.
Саме під відкритим листом такого змісту підписалися представники Молодіжного націоналістичного конгресу, Тризубу, Спілки української молоді в Україні, Оберегів, Патріоту України, Соколу, Пласту, Молодої Просвіти та Молодого Народного Руху.
«Ми не будемо шанувати тих, хто під червоним окупаційним прапором убивав та мордував українців, і будемо вживати всіх можливих заходів для недопущення бомбування нашої молоді» – заявив голова МНК Віталій Вовк.
Крім того, «Нам відомо, що профільна комісія Тернопільської обласної ради з питань освіти уже прийняла рішення щодо заборони проведення «Зарніци» в нашому краю, – наголосив Микола Бігус. – Тому ми вимагаємо в управління освіти припинити будь-які кроки з підготовки до цього комуно-більшовицького молодіжного шабашу. В іншому випадку, ми добиватимемось відставки Івана Запорожана та його команди», повідомила “Про все” прес-служба ТОО МНК

Як у Тернополі за права українців в Росії боролися (фото)

У “свободівському” Тернополі націоналісти не вміють не тільки комуналку підтримувати в належному місці, але й святині українського народу (фото)