Митрополит Київський і всієї України Мефодій з Тернополя побажав Юлії Тимошенко нести свій хрест без нарікань (відео)

Поділитися

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у Великодню ніч відвідала храми різних конфесій, де взяла участь у святкових богослужіннях.

У Свято-Володимирському кафедральному соборі (Українська православна церква Київського патріархату) Юлія Тимошенко взяла участь у хресній ході віруючих навколо храму та пасхальній вранішній молитві. Богослужіння у храмі правив предстоятель УПЦ КП, патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

Крім того, Тимошенко відвідала церкву Святого Василія Великого (Українська греко-католицька церква), де здійснила прикладання до ікони «Воскресіння Господнє». Там вона відвідала богослужіння, яке відправив глава УГКЦ, верховний архієпископ Святослав Шевчук.

Згодом Тимошенко була присутня на службі у Домовому храмі Димитрія Солунського Патріархії Української автокефальної православної церкви, де богослужіння відправив предстоятель УАПЦ, митрополит Київський і всієї України Мефодій.

«Я бажаю Вам, щоб Господь послав Вам свою милість, щоб він кріпив Вас на нелегкому шляху. Але пам’ятайте, що і Господь прошов через Голгофський хрест і воскрес, і без нарікань потрібно нести той хрест, який наложив на Вас Спаситель, щоб Ви отримали духовну перемогу. Не допустіть, щоб зневіра запанувала у Вашому серці, тому що багато людей шанує Вас, любить Вас і покладає свої надії на Вас», – сказав митрополит Київський і всієї України Мефодій, звертаючись до Тимошенко.

Участь Юлії Тимошенко у Великодніх богослужіннях завершилась відвіданням Києво-Печерської Лаври (Українська православна церква Московського патріархату). Там вона взяла участь у богослужінні, яке правив предстоятель УПЦ, митрополит Київський і всієї України Володимир.

Як українці в США святили паски

Блаженніший Святослав(Шевчук) звернувся до вірних Української Греко-Католицької Церкви з Великоднім посланням