На Тернопільщині горіла церква 1878 року будівництва

Поділитися

У ніч проти 27 березня виникла пожежа в Українській греко-католицькій церкві св. Михайла Бучацької Єпархії села Олеша Монастириського району. За три години боротьби з вогнем споруду врятовано.
Близько 4-ї години ранку полум’я над храмом помітив шкільний кочегар, йдучи на роботу. Він одразу метнувся повідомляти церковну обслугу та телефонувати на «101». Першими рятувати святиню розпачливо кинулися налякані парафіяни. До прибуття рятувальних підрозділів вони встигли повиносити з палаючої будівлі деякі церковні речі, та, прибувши, бійці МНС не дозволили селянам заходити в середину церкви, адже загорання виникло у покрівлі церкви і палаючі уламки падали у приміщення. Розвідку проводили 2 ланки газо-димозахисної служби. За годину силам двох підрозділів МНС м. Монастириська та м. Бучач вогонь вдалося приборкати, а о 7:10 пожежа була ліквідована. І хоча із пастки вогню не вдалося вирвати меблі, іконостас та деякі ікони, парафіяни дякували пожежним за врятовану церкву.
Що ж до причини займання, то наразі над її встановленням працюють фахівці.

Заступник голови Тернопільської облорганізації Партії Регіонів контролює п’яту частину всього українського ринку нафтопродуктів на 16 мільярдів гривень

На сайті Верховної Ради можна проаналізувати як голосують депутати з Тернопільщини