Заступник голови Тернопільської облорганізації Партії Регіонів контролює п’яту частину всього українського ринку нафтопродуктів на 16 мільярдів гривень

Поділитися

Заступник голови Тернопільської обласної організації Партії Регіонів  причетний до подорожчання палива?

Співробітники компанії «Лівела», яка заробила мільярди за рахунок права ввозити в Україну нафтопродукти без оплати акцизного мита, з’їхала зі свого офісу в Полтаві. Про це пише «Кореспондент»

«За скромними дверима у тиші затишного офісу в Полтаві зовсім недавно робилися великі гроші. Тут маловідомий імпортер палива українська компанія «Лівела», за якою уряд, який зазвичай не жаліє підприємців, раптом зберіг право не платити ні мита, ні акцизний збір, за друге півріччя 2010 року заробила кілька мільярдів гривень, – пише видання.

Перерахувавши гроші, співробітники «Лівели» покинули провінційний офіс. «Тихий колектив, заздалегідь розплатилися, а потім забрали пару вазонів і спокійно з’їхали», – згадує про свої орендаторів Тетяна Лебедєва, адміністратор офісного центру по Первомайському проспекту, 19. А от куди поїхали – невідомо.

Сьогодні компанія «Лівела», про яку майже нічого не відомо, контролює п’яту частину всього українського ринку нафтопродуктів, який, за даними консалтингової компанії UPECО, оцінюється більш ніж в 80 млрд грн на рік.

У результаті таких преференцій держбюджет недоотримав кілька мільярдів гривень у вигляді податків і акцизних зборів.

По гарячих слідах парламентська опозиція зажадала створити слідчу комісію, щоб розслідувати скандальну справу про небаченої щедрості чиновників.

«Ця структура імпортує без мита і акцизів нафтопродукти, – обурений Микола Мартиненко, голова фракції НУНС. – Це вкрай цинічно в даний час, коли відбувається різке зростання цін на світових ринках на нафту і нафтопродукти».

Антимонопольний комітет України погрожує «Лівелі» штрафами. Однак нафтотрейдер має на руках рішення Вищого адмінсуду про те, що її справа закрита. Ключові позивачі, митниця і податкова служба, за їхніми словами, не встигли подати свої позови. Тепер подавати позови пізно.

Нагадаємо,  компанія «Лівела» у 2010 році за допомогою судових рішень отримала право ввозити в Україну нафтопродукти без оплати акцизного мита. Судові рішення ґрунтувались на законодавстві України десятирічної давності, що надавало таке право новоствореним СП.

Учасники ринку неодноразово звертались до уряду, про те, що держава втрачає великі кошти, а українські НПЗ змушені боротись з недобросовісною конкуренцією.

За даними учасників ринку «Лівела» є близькою до народного депутата Партії регіонів Володимира Зубика, який, щоправда, це заперечував. Ринок нафтопродуктів в Україні курує віце-прем’єр Андрій Клюєв. Його прес-служба відмовилась коментувати ситуацію з «Лівелою», назвавши цю проблему «незначною».

Нагадаємо, що нещодавно Володимира Зубика обрано заступником Тернопільської обласної організації Партії Регіонів, пише http://tyzhden.ua

За неофіційною інформацією Володимир Зубик балотуватиметься в нардепи від Тернополя. Конкуренцію йому мають скласти “свободівець” Олексій Кайда та колишній мер Роман Заставний. Останній нібито має підтримку від двох політичних сил – “За Україну!” та “Фронт змін”

Копію Туринської плащаниці виставлять на Тернопільщині

На Тернопільщині горіла церква 1878 року будівництва