На Тернопільщині учнів привчають до “трактор’ятства”

Поділитися

З метою популяризації професій, що користуються попитом на місцевому ринку праці, фахівці Чортківського райцентру зайнятості та районного відділу освіти організували для учнівської молоді Чорткова інтелектуально-пізнавальні ігри „Час професіонала ”.

Свої знання професій демонстрували команди гімназії імені Маркіяна Шашкевича „Акули пера”, ЗОШ № 2 – „Трактор’ята”, школи № 7 – „Кльоцки”, ЗОШ № 4 –„Первоцвіт”, школи № 6 – „Еліт”, ЗОШ № 5 – „Парадокс”, Чортківської школи-інтернату – „Смак”.

Гра складалась з п’яти конкурсів: “Візитка”, „Пантоміма”, конкурс капітанів „Знавці професій”, „Таємнича скриня”, домашнє завдання „Один день із життя професій”.

Всі команди творчо підійшли до змагань, учасники продемонстрували винахідливість та кмітливість, високу виконавську майстерність, артистизм та оригінальність виконання. Кожну команду підтримувала група вболівальників, які викрикували цікаві гасла, підіймали плакати із закликами до перемоги.

Переможцями інтелектуально-пізнавальних ігор стали команди „Акули пера”, „Трактор’ята” і „Смак”.

– Правильний вибір професії – відповідальний крок у житті. Ми сподіваємось, що проведення таких профорієнтаційних заходів стане своєрідним орієнтиром у виборі майбутнього фаху, приверне увагу до робітничих професій, – сказала, вітаючи переможців, директор Чортківського районного центру зайнятості Надія Шкабар.

«Час професіонала» днями відбувся і в Кременецькому будинку культури. У змаганнях взяли участь учні восьмих і десятих класів місцевих шкіл. Школярі, інсценізуючи та імпровізуючи, співаючи, декламуючи й розповідаючи, різними дотепами, приповідками й народними говірками у жартівливій формі, презентували різні професії. Перше місце посіла команда «Інші діти» з Кременецької ЗОШ  №  4.

Нагородою за влучний гумор і майстерні виступи були бурхливі оплески вболівальників та їх щирі усмішки. Представники Кременецького районного центру зайнятості вручили всім учасникам гри квитки на VIP-КВК.

У Тернопільському інституті соціальних та інформаційних технологій вчили студентів писати резюме. Про порушення вузом міжнародних стандартів не говорили

Запитання до істориків: що це за подія з українськими робітниками в Берліні в 1944 році?