Нелегали, які планували добратися до Німеччини, зупинилися у райвідділі міліції на Тернопіллі

Поділитися
Наприкінці березня у Збаразькому районі тернопільські міліціонери затримали п’ятьох нелегальних мігрантів.
Близько десятої години вечора три рефрижератори марки «ДАФ», що прямували до західного кордону, зупинилися на автозаправці. Доки працівники автосервісу обслуговували автомобілі із Туреччини, з фургону однієї із вантажівок вибралися невідомі і стали тікати до лісу. Що підштовхнуло нелегалів до такого кроку невідомо. Можливо, для них нестерпними видалися умови кількаденної поїздки, не вистачило їжі чи були якісь інші причини. Серед іноземців була вагітна жінка. Можливо, вона не витримала тривалої поїздки чи потребувала допомоги медиків. Нелегали розрізали тент у фургоні й розбіглися у різні сторони.
Від водіїв про це дізналися тернопільські міліціонери. Двох втікачів правоохоронці затримали на автодорозі, де іноземці намагалися зупинити попутний транспорт. Ще трьох іноземців співробітники підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та Збаразького райвідділу міліції розшукали вночі у лісі.
Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Валерій Загородній, серед нелегалів є громадяни Ірану, Іраку та троє палестинців. В іноземців не було будь-яких документів, які посвідчували особу. Затримані розповіли, що мали намір дібратися із Туреччини до Німеччини.
25-річний водій автомобіля, який перевозив нелегалів, перетнув митний кордон України в пункті пропуску «Порубне» Чернівецької області. Вантаж водій мав довезти у столицю Білорусії місто Мінськ, перетнувши кордон нашої держави у пункті пропуску «Доманово» Волинської області. Вантажівка слідувала у режимі «транзит» під забезпеченням митних органів Туреччини. Транспортний засіб опломбували у Стамбулі.
Умови, в яких перевозили людей, вражають. Жінка та четверо чоловіків перебували у невеличкому, спеціально обладнаному сховку, де харчувалися й спали щонайменше чотири доби.
Транспортний засіб міліціонери доправили на термінал митниці у Тернополі. Щодо нелегальних мігрантів складені адміністративні протоколи за частиною 1 статті 203 КУПАП. За рішенням суду усіх їх помістять у пункт тимчасового тримання іноземців на Волині. Триває перевірка.

Як Сергій Притула розважався з Педаном (фото)

Середній вік тих, хто на Тернопіллі пробує наркотики – сімнадцять років