Олексій Кайда: У книгарнях України лише 10% складає українська книга

Поділитися

Про це голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда заявив на пресовій конференції, що відбулася у Львові й була присвячена початку благодійної акції “Подаруй дитині книжку!”. Зініціювала акцію громадська організація “Форум видавців”. Минулоріч вона отримала велику підтримку на Львівщині – було зібрано понад 16 тисяч книжок для 54 дитячих будинків та інтернатів Львова і Львівської області. Цьогорічна акція вийшла за межі Львівщини – до заходу приєдналася й Тернопільська область. Ініціатором став голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

Планується, що загалом цього року буде зібрано понад 100 тисяч книг для поповнення фондів дитячих будинків, інтернатів Тернопільщини та Львівщини. На думку голови Тернопільської обласної ради, такі ініціативи вкрай необхідні, адже бібліотечні фонди давно не поповнювалися сучасною літературою українською мовою.

“Сьогодні українська книга потребує захисту. Адже у книгарнях України лише 10% – українські книги. Фінансування освіти й культури є на надзвичайно низькому рівні, особливо цього року. Впродовж років не оновлюються бібліотечні фонди. Ми долучаємося до цієї акції для того, щоби зібрати власне українські книги для дітей, які їх потребують” – зазначив Олексій Кайда.

На Тернопільщині акція триватиме з 1 по 30 квітня 2011 року. До неї долучаються відомі письменники, музиканти, митці, усі небайдужі громадяни, готові пожертвувати книги для потреб дітей.

Ще до офіційного старту кампанії “Подаруй дитині книжку” для тернопільських дітей уже передали подарунки.

Голова обласної ради на прес-конференції 28 березня закликав громадськість підтримати акцію. Цього ж дня перший крок зробили відомі письменники брати Капранови. Присутній на пресовій конференції один з братів – Дмитро Капранов – передав для тернопільських бібліотек, дитячих будинків та інтернатів книгу “Зоряний вуйко”. Уже долучився до акції лідер гурту “Тартак” Сашко Положинський. Він учора гостював у Тернополі та привіз із собою дитячі книги: “Пригоди Тома Сойєра”, “Мауґлі”, “Три мушкетери”, “Квентін Дорвард” та інші. Зібрані книги передадуть у дитячі будинки та інтернати Тернополя й області.

Нагадаємо, акція “Подаруй дитині книжку” відбувається за підтримки голови обласної ради Олексія Кайди й триватиме з 1 по 30 квітня.

Усі охочі долучитися до акції та подарувати дітям книжку можуть приносити художні твори у бібліотеки міста, або у книжковий магазин “Джура”, повідомила “Про все” прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Запрошувати на Тернопільщину бразильську та польську діаспору планують у обласному інформаційно-туристичному краєзнавчому центрі

Тернопільським “контакчикам”: Вконтакте запустив додаток для iPhone