Підсумки конкурсу «100 кращих готелів Україні»: на Тернопільщині лише два готелі стали гідними дипломів конкурсу «100 кращих готелів» — «Тернопіль» та «Reikartz Почаїв»

Поділитися

23 березня, в рамках проведення 12-ї міжнародної виставки «Готельний та ресторанний бізнес Україна», Рада з питань туризму та курортів оприлюднила рейтинг 100 кращих готелів України 2011 року та провела нагородження готелів, що увійшли до сотні найкращих.

Організатори рейтингу 100 кращих готелів України – Рада з питань туризму і курортів та Асоціація готелів і готельних об’єднань міст України, партнер проекту – компанія «Прем’єр Експо», організатор щорічних міжнародних виставок UITT і Hotel & Restaurant Expo Ukraine.

На Тернопільщині лише два готелі стали гідними дипломів конкурсу «100 кращих готелів» — «Тернопіль» та «Reikartz Почаїв» (до сотні найкращих увійшли ще чотири готелі мережі Reikartz: «Reikartz Поляна», «Reikartz Кіровоград», «Reikartz Дворжец Львів» та «Reikartz Рівер Миколаїв»).

Київ, Львівська область, Крим, Одеса цілком закономірно стали лідерами за кількістю номінацій — по 12 лауреатів. Закарпаття, Івано-Франківщина, Донецька та Харківська області нарахували по 5 готелів до рейтингу. Свої заслужені дипломи отримали, наприклад, Intercontinental, Hyatt, Premier Palace у Києві, Palmira Palace, парк-готель «Марат» та «Ореанда» в Криму, Donbass Palace у Донецьку, Quelle Polyana на Закарпатті, Rixos Prykarpattya у Львівській області, Grand Marine та «Лондонський» в Одесі. А ось у Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Рівненській, Херсонській та Чернігівській областях до списку потрапило лише по одному готелю, розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Про все» Кіра Іванова,PR-менеджер Премьер Экспо.

Український готельний бізнес гостро потребує стандартизації за мировим зразком, проте в України все ще не прийнятий новий закон «Про туризм», що впроваджує обов’язкову категоризацію готелів, і немає єдиної державної структури, яка займалася б присвоєнням «зірок» установам тимчасового розміщення. Входження до рейтингу «100 кращих готелів України» — це один з інструментів для правильного позиціонування готелю та перший крок на шляху до отримання заповітної «зірки», вважає Дмитро Заруба, заступник голови Державної служби по туризму та курортам України, президент Асоціації малих готелів та апартаментів України.

У рейтингу немає перших та останніх, він складений за спеціальним алгоритмом, який передбачає презентацію абсолютно всі регіонів України. Оцінка готелів проводилася за багатьма критеріями — якість номерів, служби харчування, конференц-сервісу, персоналу, місця розташування. Додатково враховувалася думка провідних туроператорів про співвідношення ціни і якості, відгуків споживачів на сайтах бронювання. Приміром, один з київських готелів, що номінувався, не пройшов через велику кількість негативних відгуків, розміщених на TripAdvisor. По деяких регіонах остаточне рішення щодо вибору готелю приймалося на основі рекомендацій місцевих професійних асоціацій.

Серед кращих готелів Україні був розіграний ряд таких призів, як квитки з відкритою датою від авіакомпанії МАУ, комплексний інтерактивний 3D-тур готелю від компанії Hotelia, можливість безкоштовної передплати на журнал «Готельний та ресторанний бізнес», набори українського сапропелю для спа-комплексів та ін.

Вже зараз Рада з туризму та курортів почала програму просування «100 кращих готелів». Брошуру зі списком готелів було поширено під час 17-ї міжнародної виставки UITT 2011 «Україна – подорожі та туризм». Готелі, що увійшли до списку, мають право використовувати логотип рейтингу у своїй рекламній кампанії.

Рейтинг кращих готелів буде формуватися щорічно. Адже тільки нинішнього року в країні буде побудовано або реконструйовано кілька десятків нових об’єктів. Багато готелів, які перебували серед номінантів, можуть поліпшити своє становище без інвестицій в інфраструктуру, а тільки за рахунок поліпшення якості послуг. Тому на найближчі роки інтрига забезпечена. У цьому році формування первинного списку для рейтингу наступного року почнеться з 1 вересня.

Сьогодні у Тернополі розкажуть про перший Європейський фестиваль-конкурс духовної пісні

Нардеп Іван Стойко про друзів і побратимів (відео)