По телефону можна дізнатися про потенційні об’єкти державного майна для оренди та приватизації в Тернопільській області

Поділитися

Зателефонувати на «Пряму телефонну лінію» у регіональне  відділення ФДМУ по Тернопільській області можна кожного місяця, щоб дізнатися про потенційні об’єкти державного майна для оренди та приватизації, іншу інформацію.

Три «Прямі телефонні лінії», на які зателефонувало близько 70 жителів Тернопільської та інших областей, провело у першому кварталі 2011 року РВ ФДМУ по Тернопільській області. Серед тих, хто звернувся у регіональне відділення: підприємці, орендарі, жителі гуртожитків, акціонери, журналісти, інші  громадяни.

Для інформування ширшого кола громадян повідомлення про день і час проведення «Прямих ліній» публікується в обласній газеті «Свобода», щоденній «20 хвилин», а також розміщується на сайтах Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради, сайтах інформаційних агенцій. У першому кварталі 2011 року у порівнянні з відповідним періодом 2010 року у регіональне відділення  зателефонувало на 30 відсотків громадян  більше.

Аналіз проведених «Прямих телефонних ліній», які були започатковані у   регіональному відділенні у 2006 році, підтверджує стійкий інтерес жителів міста Тернополя, райцентрів області а також інших областей,  які представляють малий і середній бізнес, засоби масової інформації, до процесів роздержавлення, оренди державного майна, діяльності відкритих акціонерних товариств, методики проведення незалежної оцінки, інших аспектів діяльності органу приватизації.

Щомісячне проведення «Прямих телефонних ліній» допомагає сотням людей отримати відповіді щодо чинного законодавства з приватизації та оренди, отримати консультацію, і конкретну допомогу у відстоюванні своїх прав, як це постійно стає із жителями гуртожитків.

Крім цього захід забезпечує відкритість та прозорість діяльності регіонального відділення, сприяє підвищенню рейтингу органу влади. Зокрема, у першому кварталі консультації та конкретну допомогу отримали жителі гуртожитків, які у процесі приватизації увійшли до статутних капіталів ВАТ або не увійшли до статутних капіталів ВАТ, але  перебувають у них на балансах.

Консультації надають начальник відділення М.М.Шкільняк, перший заступник начальника відділення  О.П.Процків, начальники відділів.

У першому кварталі  у регіональне відділення звернулися з вирішення питань  оренди державного та комунального майна, методики проведення оцінки майна, реформування власності, захисту прав жителів  гуртожитків, діяльності ВАТ,  прав акціонерів.

У зв’язку із змінами (відміною понижуючого коефіцієнту за оренду державного майна), у відділ оренди  звертаються орендарі за роз’ясненням можливості зменшення орендованої площі в умовах діючого договору оренди, підприємці, які цікавляться потенційними об’єктами оренди, перелік яких  був   розміщений  у ЗМІ.

Відділ реформування власності надавав консультацію тим підприємцям, які  цікавилися об’єктами приватизації, які пропонуватимуться до продажу у 2011 році.

Окремі дозвонювачі цікавляться тим, як знайти кваліфікованого суб’єкта оціночної діяльності,  як здійснити оцінку нерухомого та рухомого майна різних форм власності.

Аналіз проблем, з якими звертаються у регіональне відділення різні категорії громадян, дозволяє більше уваги приділяти тим напрямкам роботи РВ, які викликають  інтерес.

За консультаціями та роз’ясненнями у регіональне відділення під час «Прямих телефонних ліній» звертаються не лише представники громадськості, орендарі, оцінювачі, підприємці, журналісти, а й  представники органів місцевого самоврядування, представники інших установ і організацій.

«Прямі телефонні лінії» в регіональному відділенні і надалі відбуватимуться    кожного місяця, розповіла “Про все”  прес-секретар РВ ФДМУ по Тернопільській області Лариса Шумило.

На Тернопільщині виявлено факти незаконних рубок дерев в лісах колишніх агроформувань

У Тернополі міська рада узаконює гру на гроші